Shefki Kuqi kertoi oman versionsa FC Interin antamista potkuista: ”Tiesin heti, että siitä tulee ongelmia”

© Kuva: Juha Tamminen

Shefki Kuqi sai viime kaudella potkut FC Interin peräsimestä. Kuqia on huhuiltu Ipswich Townin manageriksi, vaikkakin hänen valintaa pidetään melko epätodennäköisenä.

Kuqin pestit Suomessa ovat päättyneet ennen aikojaan. FC Hongasta Kuqi joutui lähtemään, kun seura ajautui konkurssiin. PK-35 Vantaasta Kuqi lähti kesken kauden ja viimeisimpänä sukset menivät ristiin Turun Interissä. Nyt Kuqi kertoi oman versionsa tapahtuneista TWTD-sivuston haastattelussa.

Kuqi siirtyi Interin peräsimeen kesken kauden 2016 ja piti turkulaiset sarjassa, kun TPS kaatui kaksiosaisessa putoamiskarsinnassa.

– Voitimme ja Inter säilyi. Omistajat sanoivat, että ensi kaudelle tulee suuria muutoksia, mutta tiesin, että siitä tulee vaikeaa.

– Halusin tuoda omaa väkeäni, mutta omistaja nimesi apuvalmentajan, jota en tuntenut. Hänen tittelinsä oli urheilutoimenjohtaja, mutta tiesin heti, että siitä tulee ongelmia, Kuqi kertoi viitaten Interin nykyiseen päävalmentajaan Fabrizio Piccaretaan.

Kuqi yritti antaa lopulta potkut Piccaretalle toimien seurajohdon selän takana. Tämä lopulta tiesi potkuja Kuqille.

– Vääjäämättömästi meille tuli ongelmia ja lopulta menin omistajalle ja sanoin, että hänen on tehtävä valinta, minä tai hän. Hän teki päätöksensä ja minun täytyi lähteä. Tietyllä tapaa olin siitä iloinen, Kuqi kertoi nyt oman versionsa.

– Otin joukkueen haltuuni, kun he olivat taistelemassa sarjapaikasta ja lähdin seuraavan kauden puolivälissä, kun olimme viidensiä. Toisin sanoen he olivat taistelussa kolmen parhaan joukkoon, Kuqi muistutti.

Kuqi myös kertoi huomanneensa viime tammikuussa Leeds Unitediin siirtyneen Aapo Halmeen kyvyt jo nuorena. Halme pelasi Kuqin alaisuudessa yhden ottelun Hongassa.

– Olen aina nostanut nuoria pelaajia. Esimerkiksi ensimmäisessä seurassani Hongassa annoin debyytin Aapo Halmeelle, jonka jälkeen hän siirtyi maan isoimpaan seuraan HJK:hon. Lopulta Leeds hankki hänet tammikuussa.

– Hän oli vasta 16-vuotias, nuorin edustusjoukkueen pelaaja Suomessa, kun annoin hänelle debyytin. Koko urani ajan olen halunnut antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia ja tiedän, että Ipswich on aina pitänyt tärkeänä omien pelaajien kehittämistä. Uskon siihen käytäntöön ja se on yksi houkuttelevimmista asioista Ipswichin managerina. Minulle kaikki alkaa harjoituskentältä, Kuqi totesi.

Voit lukea Kuqin haastattelun kokonaisuudessaan tästä linkistä (englanniksi).