SJK-luotsi sivussa ensi ottelusta – uhmaako toimitsijakieltoa samalla tavalla kuin HJK:ta vastaan?

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen sai lähteä katsomon puolelle HJK:ta vastaan viime keskiviikkona. Kautonen on sivussa myös lauantaina FC Honkaa vastaan.

HJK kävi hakemassa Seinäjoelta täyden vieraspotin lukemin 1-0.

Lue Kautosen kommentit ulosajosta tästä.

Kautonen kävi kuumana ottelun erotuomari Mattias Gestraniukselle, jonka jälkeen päävalmentaja sai seurata loppupelin katsomon puolelta. Kautoselle määrättiin samalla yhden ottelun toimitsijakielto, joten hän joutuu katsomaan ensi lauantain ottelun FC Honkaa vastaan katsomon puolelta.

HJK:ta vastaan Kautonen siirtyi katsomoon ja seurasi ottelua eturiviltä, aivan SJK:n vaihtopenkin takana. TV-kuvissa näkyi myös usein, kun Kautonen antoi ohjeita apuvalmentaja Brian Pagelle. Mielenkiintoista nähdä, millä rivillä Kautonen istuu lauantaina, kun Honka tulee Seinäjoelle.

Samankaltainen tapaus nähtiin Mestarien liigassa, kun Manchester Cityn manageri Pep Guardiola lensi katsomon puolelle Liverpoolia vastaan. Guardiola lähetti kuitenkin läpi ottelun ohjeita apuvalmentajalleen. The Times lehti kertoi, että UEFA saattaa lätkäistä Guardiolalle jopa kolmen ottelun toimitsijakiellon tapahtuneista, sillä kaikenlainen ohjeistus on kiellettyä, kun valmentaja on ajettu katsomoon.

Veikkausliiga ei aio lähteä samanlaisiin toimenpiteisiin Kautosen kanssa, eikä tilanne täytä samoja piirteitä, sillä Guardiola antoi ohjeensa kolmannen osapuolen kautta. Suomessa tilanne on toinen, kun Kautonen voi antaa ohjeita suoraan vaihtopenkin takaa.

Lisäksi SJK tiedotti, että puolustaja Markku Hurme kävi torstaina operaatiossa ja on sivussa muutamia viikkoja. Lisäksi HJK:ta vastaan loukkaantunut maalivahti Mihkel Aksalu saattaa olla sivussa lauantaina. Aksalun pelaamisesta tehdään päätös lauantaina.