Viisi A-maaottelua Huuhkajissa pelanneen Mikko Sumusalon nykyinen seura Chemnitzer FC joutuu velkasaneeraukseen. Chemnitz tiedotti konkurssikypsyydestään tiistaina kotisivuillaan.

Seuran tiedotteen mukaan se ei onnistunut ”monipuolisista ponnisteluistaan huolimatta pääsemään eroon menneisyyden selkärepusta”. Seura on kuitenkin anonut ajoissa sarjapaikkaa Saksan neljänneltä sarjatasolta Regionalligasta.

Liga-3-online –sivuston mukaan joukkueen pelaajat ovat saaneet palkkansa maaliskuulle saakka seuralta sovitusti. Huhti- ja toukokuun palkat maksaa jutun mukaan työvoimatoimisto. Velkaa seuralla on tiettävästi yli 4 miljoonaa euroa.

Chemnitz tulee todennäköisesti pelaamaan vielä kuluvan kauden loput viisi ottelua suunnitellusti. Seura tulee kuitenkin saamaan yhdeksän pisteen pistevähennyksen, ja siten putoamaan varmuudella kolmosbundesliigasta. Chemnitz oli jo ilman pistevähennystä seitsemän pisteen päässä putoamisviivasta.

28-vuotias Mikko Sumusalo siirtyi Chemnitziin tammikuun siirtoikkunassa. Hän on pelannut kevään aikana yhtäjaksoisesti 12 ottelussa joukkueen avauskokoonpanossa laitapuolustaja vaihtelevasti molemmilla laidoilla, ja teki maaliskuun lopussa maalinkin. Sumusalon sopimus päättyy tähän kauteen.