Turun Palloseura kohtaa tänään Veikkausliigassa ”evakkopelissä” Seinäjoen Jalkapallokerhon Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Molemmat joukkueet aloittivat kautensa tappiolla, mutta kummatkin lähtevät tämän päivän kamppailuun pisteet silmissä. TPS taipui FC Lahdelle vieraskentällä lukemin 2-3 ja SJK joutui nöyrtymään kotonaan PS Kemille 0-1.

– Jonkun verran on katsottu SJK:n kauden ensimmäistä ja myös aikaisempia pelejä. Varsinkin näin alkukaudesta vastustajat scoutataan tarkkaan, kertoo TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen Veikkausliigan verkkosivuilla.

– SJK pelaa vähän erilaista peliä kuin Simon (Valakari) aikana. Siellä pyritään hyvään pallonhallintaan ja pallo on heillä aika paljon. Hyvä tilanteet vaihtava ryhmä. Omat haasteet tulee meillä olemaan.

– SJK:lla on laadukas materiaali. Yksi sarjan parhaita. SJK:n pitäisi olla tuolla materiaalilla mitalitaistoissa mukana, mutta se vaatii sen, että kaikki naksahtaa kohdalleen. PS Kemi sen osoitti, vaikka heitä on veikkailtu alas. Kun maalinteko ei onnistu, niin kellä tahansa on mahdollisuus tehdä mitä tahansa. Uskon, että pelillisesti pystytään SJK haastamaan. Lahtikin pystyttiin, mutta se ei kapitalisoitunut pisteinä. Kyllä sekin tapahtuu, kun opitaan metkut.

Seinäjokisten virolaistorjuja Mihkel Aksalu haluaa, että talven aikana tehty työ näkyy kiireisellä viikolla.

– Viime pelistä meille jäi huono tulos ja se harmittaa. Tepsiä vastaan pitäisi nyt saada kuitenkin ensimmäiset pisteet taululle, siitä lähdetään.

– Meidän pitää kaikkien mennä eteenpäin. Kausi on alkanut ja ensimmäinen peli on pelattu. Seuraava peli tulee nopeasti ja tämä viikko on tärkeä, kun pelit on sunnuntaina, keskiviikkona ja lauantaina. Tavallaan onneksi pelit tulevat nopeasti, mutta se on myös toisinpäin ja pitäisi saada nopeasti myös pisteitä. Olemme tehneet paljon töitä pre-seasonilla ja nyt pitäisi saada se kaikki työ näkymään myös kentällä.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on nimennyt kokoonpanon iltapäivän SJK-otteluun: fc.tps.fi/fi/uutiset/tps… #FCTPS #Veikkausliiga #TPSSJK #Valkeakoski

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
TPS - SJK klo 15:00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. Ottelu suorana Ruutu+ ja Seinäjoella sen näkee OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.
Tommi Kautonen on valinnut otteluun seuraavan kokoonpanon. #SJKfi #SJK07 #TPSSJK #Veikkausliiga