TPS:n voittomaalin derbyssä iskenyt Jakonen: ”Näytetään, että ollaan Turun herroja”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Turku sai viimein derbynsä takaisin, kun FC Inter isännöi Turun Palloseuraa lauantaina Veritas Stadionilla.

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut sarjanousija TPS veti kanin hatusta ja voitti Interin 2-1. Mika Ääritalo ja Oskari Jakonen iskivät Tepsin maalit ensimmäisellä jaksolla. Mika Ojalan kavennus toisella puolikkaalla jäi lopulta Interille laihaksi lohduksi.

Ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa iskenyt Jakonen, 20, jouduttiin ottamaan loukkaantumisen takia vaihtoon tunnin kohdalla. Paikallisottelusta jäi kuitenkin luonnollisesti käteen hyvä fiilis.

– Kiva voittaa, ekat pisteet meille ja aika tärkeä voitto henkisesti. Jos tähän paikkaan olisi vielä tullut joku muu tulos, niin voisi olla vähän erilaiset olot. Hyvään paikkaan tuli iso voitto, hehkuttaa Jakonen SuomiFutis-sivustolle.

TPS on saanut lyhyessä ajassa oppia, mikä ero on pelata Ykkösessä ja Veikkausliigassa.

– Pitää sanoa hieman kliseisesti, mutta kun tekee oikeita asioita, niin jossain vaiheessa se palkitaan. Onhan meillä paikkoja ollut niissä ekoissakin peleissä, mutta nyt ainakin osui, jatkaa Jakonen.

– Pelillisesti meidän tekeminen ollut ihan hyvää, mutta tulokset olisi pitänyt olla parempia. Ehkä me vielä totutellaan siihen Veikkausliigan tahtiin. Täällä rankaistaan niistä omista virheistä paljon nopeammin, ja itse pitää käyttää paikat tehokkaasti.

Interin ainoa maali lauantaina olikin oiva esimerkki sarjatasojen erosta. Sinimustien osuma syntyi TPS:n pallonmenetyksestä omassa päässä. Takaiskua lukuun ottamatta Jakonen näkee, että TPS onnistui pelisuunnitelmassaan.

– Päästettiin vähän tyhmä maali. Meillä oli pallo hallussa ja menetettiin se oman kuudentoista alueen läheisyydessä. Tavallaan päästettiin vastustaja vielä mukaan. Muuten ihan huikea esitys joukkueelta. Tehtiin sitä mitä haluttiinkin.

Jakonen pelasi monen muun tavoin ensimmäistä Turun derbyään Veikkausliigassa. Hän kokee, että turkulaiset eivät olleet ihan vielä täysin heränneet kolmen kauden paikallispelitauosta.

– Oli siellä tunnetta. Hyvät fanit meillä ainakin. Tietenkin Interilläkin. Nyt kun näitä ekaa kertaa kolmeen vuoteen pelataan, niin olisi toivonut, että se olisi näkynyt ehkä vielä vähän enemmän katsomossa.

Seuraava Turun paikallisottelu pelataan 20. kesäkuuta Kupittaalla. Siihen asti TPS:lla on niskaote rakkaasta vihollisestaan.

– Tässä on kiva olla seuraavaan derbyyn asti. Siihen asti näytetään, että ollaan Turun herroja. Sitten taistellaan uudestaan.

Ville Liimatta, Turku

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!