Ranskasta pamahti tänään ilmoille todellinen sokkiuutinen. Arvostetun France Footballin mukaan jalkapallon maailmanlaajuinen kattojärjestö FIFA harkitsee seurojenvälisten lainasiirtojen kieltämistä tulevaisuudessa.

France Football kertoo, että FIFA on pohtinut sääntömullistusta jo muutaman kuukauden ajan. Radikaali ratkaisu voitaisiin ottaa käytäntöön ensi lokakuussa pidettävän kokouksen jälkeen.

FIFA:n näkemyksen mukaan lainasiirtojen merkitys on vuosien saatossa muuttunut totaalisesti. Kun aiemmin lainasiirroilla haluttiin antaa nuorille jalkapalloilijoille tilaisuus peliajan saamiseen muualla, on tänä päivänä lainasiirroista tullut seuroille ensisijaisesti taloudellinen työkalu. Niiden avulla pyritään lähinnä kasvattamaan pelaajien myyntiarvoa ja tekemään parempaa bisnestä.

France Footballin laskelmien mukaan Juventuksen sopimuspelaajista pelaa tällä kaudella lainalla peräti 41. Udinese on lainannut muualle 27 pelaajaa, Chelsea 22 ja Manchester City 18.

Tuttua kauraa lainasiirrot ovat Suomessakin – niin Suomesta poispäin kuin myös Suomeen päin. Muun muassa Joel Pohjanpalo siirtyi aluksi Bayer Leverkuseniin lainalle ennen siirron muuttumista pysyväksi. Tällä kaudella Veikkausliigan mestariseura HJK on puolestaan lainannut muun muassa hyökkääjät Klaussin ja Amr Gamalin.

Lähde: Mundo Deportivo