Englannin kolmannella sarjatasolla, Ykkösliigassa, pelaava Fleetwood Town kertoo, että entinen keskikenttäpelaaja Joey Barton siirtyy joukkueen päävalmentajaksi kesäkuussa.

Kyseessä on 35-vuotiaan Bartonin ensimmäinen pesti valmentajana.

Barton pelasi viimeksi ammattilaistasolla viime kaudella, jolloin hän edusti Valioliigan Burnleyä vajaat viisi kuukautta. Keväällä 2017 Englannin jalkapalloliitto FA määräsi hänelle 18 kuukauden toimitsijakiellon kaikkeen jalkapalloon liittyvään toimintaan vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta. Burnley vapautti Bartonin sopimuksestaan pian kiellon julkistamisen jälkeen.

Viime heinäkuussa toimitsijakieltoa lyhennettiin viidellä kuukaudella.

Barton muistetaan peliuraltaan taitojensa lisäksi useista kentällä ja sen ulkopuolella sattuneista selkkauksista. Hän on muun muassa tumpannut savukkeen joukkuekaverinsa silmään ja tapellut vastustajien kanssa useaan otteeseen.

Fleetwood Townilla on uskoa Bartonin osaamiseen, sillä hänelle lyötiin käteen kolmen vuoden sopimus, joka astuu voimaan kesäkuun toinen päivä.

– Olen erittäin innostunut Fleetwood Townin haasteesta ja projektista. Olen tuntenut tämän seuran pitkään, ja täällä on puheenjohtaja, jonka kanssa minulla on jo hyvä suhde., kertoo Barton seuran tiedotteessa.

Fleetwood Town on Ykkösliigassa sijalla 14, kun sarjaa on kolme kierrosta jäljellä. Joukkuetta on helmikuusta lähtien luotsannut väliaikaisvalmentaja John Sheridan.