Veikkausliigan maaliennätysmies seurasi Pennasen hirmuvirettä rauhallisena – muisteli huimaa temppua: ”Yhden taisin tehdä vasemmalla kiveksellä”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan yhden ottelun maaliennätys on Mikko Paatelaisen nimissä. Paatelainen paukutti FF Jaron paidassa peräti viisi maalia KooTeePeen verkkoon kaudella 2005. Keskiviikkona KuPS:n Petteri Pennanen hätyytteli Paatelaisen ennätystä iskemällä neljä osumaa IFK Mariehamnin verkkoon.

Paatelainen ei halua pitää kynsin hampain kiinni ennätyksestään ja harmitteli, ettei Pennanen noussut hänen rinnalleen.

– Pennasen neljä maalia olivat hieno juttu ja kova suoritus. Kyllä sen ennätyksen joku vielä rikkoo, sillä ennätyksethän on tehty rikottaviksi. Täytyy onnitella Petteriä neljästä maalista. Huikea suoritus, kehuu Paatelainen SuomiFutis-sivustolle.

Paatelainen iski Veikkausliigaurallaan yhteensä 62 maalia 189 ottelussa. Viiden maalin illan elokuussa 2005 hän muistaa hyvin.

– Kyllä se on hyvin muistissa. Yhden maalin taisin tehdä vasemmalla kiveksellä, sitten taisi olla joku läpiajo, pusku ja sitten pari räkämaalia jotka tökkäsin vitosen viivalta. Kyllä varmaan melkein jokaisen liigamaalin muistan, urheiluhierojaksi vastikään valmistunut Paatelainen kertoo.

Paatelainen vietti kolme kautta Tepsissä ja asettui kaupunkiin myös uran jälkeen. Hän seuraa edelleen tiiviisti TPS:n edesottamuksia. Viime ottelussaan TPS nappasi Turun herruuden ja Paatelainen odottaa hyvän vireen jatkuvan myös lauantaina, vaikka RoPS on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä.

– Odotan Tepsin rikkovan RoPS:n nollan. Olin katsomassa derbyä ja se oli Tepsiltä upea voitto ja vakuutuin heidän pelistään. He pelasivat tosi hyvin ja Tepsi tulee ottamaan tällä kaudella paljon pisteitä. Uskon heidän jatkavan hyvää virettään, vaikka RoPS on ollut tosi vakuuttava. Veikkausliiga on aina yllättävä ja RoPS on ollut alkukauden yllättäjä. He pelaavat hyvin yhteen ja onnistuneet hankinnoissaan. Uskon kuitenkin vahvasti, että TPS vei pelin nimiinsä.

Salttu Forsström