Vepsu-legendan luotto omiin ei horju: ”Mahdollisuudet neljän joukkoon”

© Kuva: Juha Tamminen

VPS on aloittanut kautensa voitolla, kahdella tasapelillä ja tappiolla. Vaasalaisjoukkueen legenda Jyrki Saranpää uskoo Vepsun kuitenkin parantavan kauden mittaan.

Lapualta lähtöisin oleva Saranpää pelasi koko liigauransa Vaasassa VPS:n riveissä. Hän oli ensin nostamassa vaasalaisia Veikkausliigaan, jonka jälkeen hän uurasti seuran keskikentällä aina kauteen 2013 saakka. Yhteensä pelejä Veikkausliigassa kertyi 193. Side seuraan on edelleen säilynyt.

– Peliuran jälkeen jatkoin suoraan työelämään Wärtsilään töihin ja siellä olen vieläkin. Toimin VPS Akatemiassa apuvalmentajana ja olen harjoituksissa mukana pari kertaa viikossa, jos ei ole työjuttuja. Ihan kokonaan jalkapallo ei ole jäänyt pois ja olen pitänyt vähän tuntumaa, jos vielä innostuisi, 34-vuotias Saranpää heittää.

Saranpää on tuttu näky myös Hietalahden lehtereillä.

– Käyn peleissä aina kun pääsen. Aika raskasta katsottavaa, kun sitä olisi tietenkin mieluummin kentällä.

Vaikka Saranpään lopettamisesta ei ole ehtinyt kulua kuin viitisen vuotta, niin hän on huomannut runsaasti muutoksia.

– Ei se ole yhtään samanlaista kuin ennen. Kun lopetin, niin oli kiva katsoa, kun vanhoja työkavereita pelasi. Nyt kaikki pelaajat ovat uusia ja itselleni aika tuntemattomia. Asiat ovat menneet myös paljon eteenpäin minun ajoistani – niin kuin kaikilla muillakin joukkueilla.

Saranpää on luottavainen VPS:n iskukykyyn tällä kaudella ja uskoo raidan kärkkyvän kärkipaikkoja.

– Heillä on hyvät mahdollisuudet menestyä ja VPS:lla on laajempi rinki kuin viime vuonna. Veikkausliiga on aika tasainen ja pelit ovat pienestä kiinni. Mielestäni VPS:lla on mahdollisuudet tällä kaudella neljän joukkoon.

Sunnuntaina VPS saa kotikentälleen HJK:n. VPS:lla on allaan kirvelevä tasapeli Ilvestä vastaan, kun taas HJK:lla on jo kaksi voitotonta ottelua peräkkäin.

– Voi olla Vepsulle huono aika kohdata HJK, kun heillä on pari voitotonta ottelua alla. He ovat varmasti hyvin motivoituneita. VPS:lla ei ole kuitenkaan voitettavaa ja uskon heillä olevan mahdollisuudet saada hyvä tulos ottelusta, miettii Saranpää.

Salttu Forsström