Serie A:ssa pelataan lauantai-iltana huikea derby. Barcelonan viikolla kaatanut AS Roma haastaa Lazion, joka suli Eurooppa liigan ottelussa Salzburgia vastaan.

Roma lähti Mestarien liigan toiseen puolivälieräotteluun Barcelonaa vastaan 1-4-tappioasemasta. Tiistai-illassa oli kuitenkin kosolti taikaa, sillä Eusebio Di Francescon joukot kirivät loppulukemiksi 4-4 ja etenivät jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Lazio puolestaan matkasi Itävaltaan Salzburgin vieraaksi mukavan tuntuisessa 4-2-johtoasemassa. Se ei torstaina riittänyt, kun vastustaja iski taululle 4-1-voiton ja porskutti jatkoon maalein 6-5. Serie A:ssa Lazio ja Roma jakavat kolmannen sijan 60 pisteellä.

– Minulle tämä peli on viikonlopun kohokohta! Panokset eivät voisi olla kovemmat. Derby ja europaikat vielä molemmilla tiukasti haussa. Tunteet tulevat olemaan molemmilla pinnassa europeliviikon jäljiltä, Roma hoiti homman ja Lazio suli aika pahasti, Viasatin selostaja Ville Kuusinen pohtii.

– Roman fanit ainakin tulevat olemaan hurmiossa Stadio Olimpicolla. Yksi mielenkiintoinen asia on, kuinka paljon Di Francesco kierrättää miehistöään. Daniele De Rossi, 34, esimerkiksi ei enää ole ihan nuorin ja ajatukset ovat varmasti Mestarien liigassa. Toisaalta tämä on derby, jota ei saa hävitä.

– Minä uskon, että Di Francesco osaa käsitellä joukkuetta, heidän kevät on ollut Napoli-voitosta saakka niin hyvä. Ehkä Roma siis osaa käsitellä asian parempi. Mutta toisaalta tämä on kaksipiippuinen juttu! Lazio on yllättänyt koko kauden. Onneksi ei enää tarvitse odottaa montaa tuntia, niin saamme vastauksia, Kuusinen naurahtaa.

Serie A:ta on viikonlopun jälkeen jäljellä kuusi kierrosta. Piikkipaikalla on kuuden pisteen marginaalilla Juventus. Toisena on Napoli, jonka jälkeen tulee tasapisteissä Lazio, Roma ja Internazionale.

– Serie A on ollut läpi kauden kärjen osalta mielenkiintoisin sarja, olen saanut ihan fiiliksellä näitä pelejä selostaa. Mestaruus menee ehkä Juventukselle, mutta Mestarien liigan paikat ovat täysin auki ja niitä on hakemassa isoja seuroja, joille pääseminen sinne on lähes elinehto toiminnan kehittämisen kannalta. Simone Inzaghi puhuu, että he haluavat pärjätä Italiassa ja Eurooppa-liigassa, mutta kyllä rivien välistä on luettavissa jotain muutakin. Uskon, että Mestarien liigan paikka on Laziolle tärkeä tavoite.

– Kyseessä on isot rahat. TV-sopimukset ovat Italiassa muita isoja sarjoja heikommat. Juventus dominoi taloudellisesti stadionillaan. Esimerkiksi Romalle Mestarien liigan rahat olisivat yksi askel stadionprojektissa.

Lazio–AS Roma nähdään tänään suorana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay-suoratoistopalvelussa. Ottelu alkaa kello 21.40.