Kerroimme tiistaina siitä, kuinka TsSKA Moskovan puheenjohtaja Jevgeni Giner oli antanut venäläiselle Sport24-sivustolle hämmentävän lausunnon. Ginerin mukaan doping-pelikieltoaan kärsivällä Roman Eremenkolla on yhä voimassaoleva sopimus TsSKA:n kanssa, ja hän palaisi joukkueen harjoitusvahvuuteen tulevana syksynä (lue uutinen).

Yleisradio kuitenkin haastatteli asian tiimoilta Huuhkajien keskikenttäpelaajan isää Alexei Eremenko Senioria, joka kumoaa yksiselitteisesti venäläissivuston tiedot. Isä Eremenkon mukaan sopimus TsSKA:n kanssa on päättynyt (Ylen uutisen voi lukea tästä linkistä).

– En tiedä, mistä hän puhuu, Eremenko Senior toteaa Ylelle Jevgeni Gineriin viitaten.

[readmore from=Eremenko-Roman]

– Luin siitä itsekin sanomalehdestä ja yllätyin. Ihmettelen, miksi uutinen tuli julkisuuteen. Sillä ei ole mitään totuusarvoa. Roman sopimus on loppunut TsSKA:n kanssa eikä uutta ole tehty.

Roman Eremenko antoi syyskuussa 2016 kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen, ja hänelle langetettiin rikkomuksesta kahden vuoden kilpailukielto. Hän saa alkaa taas harjoitella jonkin joukkueen kanssa elokuussa, ja palata pelihommiin lokakuussa. Alexei Eremenkon mukaan kiinnostusta pelintekijää kohtaan on osoitettu niin Venäjältä kuin muualtakin. Uutisia uudesta seurasta on odotettavissa elokuussa.

– Hän on kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ei liikakiloja, ei mitään, Alexei Eremenko Senior kertoo.