AS Roman leirissä ei sulatettu tuomariratkaisuja: ”Täysi vitsi – Meiltä vietiin kaksi rankkaria”

© Kuva: Getty Images

Liverpool eteni lopulta yhteismaalein 7-6 Mestarien liigan finaaliin. Roomassa pelattu toinen osa oli virheiden sävyttämä ja AS Roman leirissä nimenomaan tuomarin tekemät virheet nostettiin esiin pelin jälkeen.

Romalta vietiin kieltämättä kaksi melko selvää rankkaria. Italian Serie A:ssa on tällä kaudella ollut jo käytössä VAR-teknologia tuomarien apuna. Mestarien liigassa tätä ominaisuutta ei vielä tällä kaudella ole ollut ja sekös harmitti Roman seurapresidenttiä.

– On täysin selvää, että VAR tarvitaan Mestarien liigaan, koska tällaista ei saisi tapahtua. Vielä kerran onnittelut Liverpoolille, he ovat hyvä joukkue, mutta jos emme saa VARia Mestarien liigaan, tällaiset asiat ovat täysi vitsi, James Pallotta puhisi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen tilanne, josta Roma olisi ansainnut rangaistuspotkun oli, kun Edin Džeko vihellettiin paitsiossa olevaksi. Džeko ei kuitenkaan ollut paitsiossa ja hän pääsi jo nokikkain maalivahti Loris Kariuksen kanssa, joka joutui rikkomaan Džekoa rankkarialueen sisällä. Pilkku jäi viheltämättä, kun tilanne tuomittiin väärin perustein paitsioksi.

Myöhemmin pallo osui rankkarialueen sisällä Liverpool-puolustaja Trent Alexander-Arnoldin käteen, mutta tilanteessa ei nähty olevan rikettä.

– Tiedän, että se on vaikeaa tuomarille, mutta on todella noloa hävitä yhteismaalein tuollaisen jälkeen, Pallotta totesi vielä.

Myös Roman pelaajat olivat pettyneitä tuomarityöskentelyyn.

– Tämä on jatkoa sille, mitä olemme tehneet tähän asti ja se miten olemme sen tehneet, on pelaamalla hyvä jalkapalloa. Se on sääli, mitä tapahtui, eritoten kun meiltä vietiin kaksi täysin selvää rankkaria, puolustaja Federico Fazio sanoi Mediaset Premiumille.

– Jos Mestarien liigassa olisi käytössä VAR, en tiedä olisiko finaali ollut Real Madrid-Liverpool. VAR:n avulla saadaan paljon epäilyjä pois ja niin voi tapahtua, ettei tuomari näe tilannetta sekunnissa, mutta kymmenessä sekunnissa voit katsoa tilanteen uudestaan ja olla varma, Alessandro Florenzi harmitteli.

Selvää on se, että tällä kaudella Mestarien liigassa on ollut turhan paljon tulkinnanvaraisia tilanteita, jotka ovat olleet otteluiden kannalta todella merkittäviä.