Borussia Dortmund löysi uuden valmentajan – nimekäs kaappaus naapurimaasta

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Bundesliigan kolmosena jälleen ensi kaudeksi Mestarien liigaan selviytynyt Borussia Dortmund tiedottaa kotisivuillaan nimenneensä uudeksi päävalmentajakseen 60-vuotiaan sveitsiläisen Lucien Favren. Favre seuraa tehtävässä Peter Stögeriä, joka puolestaan korvasi kesken päättyneen kauden hollantilaisen Peter Boszin.

Ranskan Ligue 1:n Nizzasta saapuva Favre allekirjoitti Dortmundin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Favre tuntee Bundesliigan hyvin, sillä hän on tehnyt aiemmin erinomaista työtä Hertha Berlinin ja Borussia Mönchengladbachin kanssa. Viimeiset kaksi kautta Favre vietti Nizzassa.

Ensimmäisellä kaudellaan Favre luotsasi Nizzan komeasti Ligue 1:n kolmanneksi, taistellen pitkään jopa mestaruudesta. Tämän kauden sijoitus oli kahdeksas.

Pelaajaurallaan vuonna 1983 kertaalleen Sveitsin vuoden pelaajaksi valittu Favre on uudesta, kenties tähänastisen valmennusuransa merkittävämmästä haasteesta innoissaan.

– Borussia Dortmundin valmentaminen on kutkuttava tehtävä, jonka otan ilolla vastaan. BVB lukeutuu Euroopan mielenkiintoisimpiin seuroihin. Odotan innolla paluuta Bundesliigaan, jonka tunnen läpikotaisin ja jota seurasin tarkkaan myös Nizzassa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!