Legendaarinen espanjalaishyökkääjä David Villa ylsi maanantain vastaisena yönä 400 tehdyn maalin rajapyykkiin ammattilaisuransa aikana. 36-vuotias Villa teki kaksi maalia, kun hänen joukkueensa New York City FC kukisti MLS:ssä Dallasin maalein 3-1. Suomen Alexander Ring pelasi New Yorkin keskikentällä ottelussa täydet minuutit.

Villan 400. osuma syntyi rangaistuspotkusta. Varmemmaksi vakuudeksi maalisaldo korjaantui vielä samassa ottelussa 401:een. Katseensa Villa suuntaa kuitenkin heti kohti tulevaa.

– Saan kiittää menestyksestäni mahtavia pelikavereita ja valmentajia. Annan kentällä aina kaikkeni ja lisäksi minulla on ollut tarvittava ripaus onnea. Nyt ajattelen vain maalia numero 402, Villa totesi pelin jälkeen Sportin mukaan.

New York City FC

@newyorkcityfc
1️⃣0️⃣0️⃣ 03/19/06 vs Racing Santander
2️⃣0️⃣0️⃣ 04/19/09 vs Sevilla
3️⃣0️⃣0️⃣ 11/28/12 vs Alaves
4️⃣0️⃣0️⃣ 04/29/18 vs FC Dallas

#Villa400

Uransa tärkeimmäksi ja kauneimmaksi maaliksi Villa nimeää Mestarien liigan loppuottelussa Manchester Unitedin verkkoon tekemänsä osuman. Tuolloin Villa pelasi Barcelonassa, jonka riveissä hän teki kaikkiaan 48 maalia. 129 maalia on syntynyt Valenciassa, ja 69 3,5 kauden aikana MLS:n New Yorkissa.

Lisäksi Villa on tehnyt kaksi maalia Melbournessa, 15 Atlético Madridissa, 38 Real Zaragozassa, 41 Sporting Gijónissa ja 59 Espanjan maajoukkueessa.

Yhä uraansa jatkavista pelaajista 400 ammattilaiskentillä tehtyyn maaliin on pystynyt Villan lisäksi vain neljä muuta pelaajaa: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez ja Zlatan Ibrahimovic.