Entinen Veikkausliiga-pelaaja on nauttinut uudesta työstään: ”Tärkeintä työssä on pelaajan laadukkaan arjen tukeminen”

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Puolustaja Matti Lähitie lopetti jalkapalloilijan uransa viime kauden päätteeksi, kun JJK putosi
Veikkausliigasta Ykköseen.

Lähitie, 33, jatkaa jalkapallon parissa aloitettuaan vuoden alusta Keski-Suomen valmennuskeskuksen päällikkönä. Mies on viihtynyt uudessa työroolissaan.

– Hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Tärkeintä työssä on pelaajan laadukkaan arjen tukeminen. Meillä on mukana seitsemän seuraa tässä Kehittymisen seurannan -projektissa, kertoo Lähitie SuomiFutikselle.

– Annamme heille valmentajakoulutusta ja testaamme ja koulutamme pelaajia. Mistään scouttaamisesta tästä ei tavallaan ole kyse, vaikka toki teemme aluemaajoukkueiden kanssa yhteistyötä.

Lähitie toimi jo peliuransa viimeisinä vuosina JJK:n juniorien valmennuspäällikkönä, joten hyppäys uuteen työhön oli helppo. Pelaamista hän ei ole vielä ehtinyt kaipaamaan.

– Tämä oli minulle aika pehmeä lasku työelämään. Se että olen jatkanut futiksen parissa, on varmasti helpottanut asiaa.

Satakunnan parhaaksi poikajunioriksi aikoinaan valittu Lähitie pelasi Veikkausliigaa yhteensä viidessä seurassa: Jazzissa, FC Lahdessa, Vaasan Palloseurassa, Seinäjoen Jalkapallokerhossa ja pariin otteeseen JJK:ssa.

Seinäjoella monipuolinen puolustaja pelasi SJK:n riveissä Kakkosesta Veikkausliigaan asti vuosina 2011-2014.

– Silloin kun menin sinne, en olisi uskonut, että se on kakkosdivariseura. Kuulin jo silloin stadionhankkeista ja seuran visioista, jotka vakuuttivat minut. Kehitys oli silloin hurjaa ja sitä se on edelleen.

SJK on kuitenkin ollut eniten tapetilla viimeisen vuoden ajan lukuisten valmentajapotkujen seurauksena. Viimeisimpänä kengän kuvan takalistoonsa sai Tommi Kautonen viime viikolla. Hänen seuraajakseen palkattiin 2,5 vuoden sopimuksella Aleksei Eremenko Sr.

– Valmentajien potkut ovat ikäviä juttuja, mutta joskus niin käy. Pitää kuitenkin muistaa, että seura tekee edelleen myös niitä huikeita juttuja, kuten Kuortaneen kanssa yhteisvetoinen jalkapallolukio tai esimerkiksi SJK-kerrostalo. Uuden hienon stadionin lisäksi nuo ovat erinomaisia juttuja suomalaiselle futikselle, Lähitie kehuu.

SJK kohtaa uuden valmentajansa alaisuudessa ensimmäisenä IFK Mariehamnin kotikentällään Seinäjoella lauantaina. 33-vuotias porilainen uskoo, että kentällä nähdään piristynyt SJK.

– Valmentajanvaihdos piristää joukkuetta usein lyhyellä aikavälillä. Pidemmälle katsottuna, uskon että Eremenko tulee viemään peliä selkeempään suuntaan ja peli perustuu vahvaan pallonhallintaan. Odotan, että SJK lähtee viemään peliä, eivätkä he vetäydy hirveän syvälle.

Saarelaiset eivät ole kuitenkaan helppo vastus.

– Kollektiivisuus on se heidän iso juttu. He ovat joukkue. Heidän pelinsä perustuu vahvasti joukkuepelaamiseen, vaikka siellä on hyviä yksilöitä, kuten Aleksei Kangaskolkka ja Kristian Kojola esimerkiksi.

Jesse Happonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!