Euroopan jalkapalloliigojen yhdistykseltä täystyrmäys Fifan ehdotukselle: ”Kuulostaa uhkarohkealta”

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Euroopan jalkapalloliigojen yhdistys European Leagues vastustaa kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan suunnitelmaa laajentaa seurajoukkueiden MM-turnausta ja käynnistää uusi maailmanlaajuinen Nations League, kertoo BBC.

32 maan edustajista koostuva yhdistys sanoo kansainvälisen jalkapalloliiton uusimman tempauksen muistuttavan tapaa, ”jolla vanha Fifa hoiti asioita”.

Fifa keskustelee seurajoukkueiden MM-turnauksen laajentamisesta ja uudesta Nations Leaguesta kokouksessaan toukokuussa.

Uusien turnausten ennustetaan tuottavan noin 20,3 miljardia euroa liikevaihtoa.

– 12 vuoden pitkäaikaisen suunnitelman esittäminen ilman juurikaan varmuutta tai tietoa kuulostaa minusta uhkarohkealta, sanoi European Leaguesin presidentti Lars-Christer Olsson.

Fifa on ehdottanut laajentavansa seurajoukkueiden MM-turnauksen 24 joukkueen kilpailuksi, joka järjestettäisiin neljän vuoden sijaan nykyisen vuosittaisen tapahtuman sijaan.

Se haluaisi myös käynnistää oman maailmanlaajuisen Nations Leaguensa, Euroopan jalkapalloliitto Uefan innoittamana. Euroopan maiden Nations League alkaa ensi syksynä.

Fifan presidentti Gianni Infantino on välittänyt suunnitelmansa Fifan valtuustolle ja sanonut, että suunnitelmia tukee nimeltä mainitsematon kansainvälinen sijoittajien konsortio.

Euroopan jalkapalloliigojen yhdistys on huolissaan, että seurajoukkueturnauksien palkintorahat kasvattaisivat huippujoukkueiden ja muiden seurojen välistä taloudellista kuilua.

European Leagues on pyytänyt maailman ammattilaissarjojen järjestöä ja kaikkia eurooppalaisen jalkapallon sidosryhmiä, erityisesti Uefaa, Euroopan seurajoukkueiden järjestöä ja jalkapallon kansainvälistä pelaajayhdistystä FIFPro:ta asettumaan Fifaa vastaan, sillä jalkapalloliigojen yhdistyksen mukaan Fifa ei ole kertonut prosessistaan tarpeeksi läpinäkyvästi eikä se ole keskustellut kunnolla sidosryhmien kanssa.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!