Ensin loukkaantui Laurent Koscielny, sitten Dani Alves ja lopulta vieläpä Mohamed Salah – joka tosin saattaa vielä toipua MM-kisakuntoon. Kaikkien näiden vammat MM-kisojen alla harmittivat, tympivät ja ottivat pattiin. Nettiadressi kisojen lykkäämiseksi pystytettiin kuitenkin vasta, kun kulttipelaaja Nicklas Bendtner loukkaantui Rosenborgin ottelussa sunnunta-iltana.

Free Super Tips

@FootySuperTips
Someone actually started a petition to delay the #WorldCup until Nicklas Bendtner is fit again.

😂😂

Käyttäjänimi ”Soccer Memes” perusti adressin maanantaina, ja tämän jutun kirjoitushetkellä allekirjoituksia on kasassa jo 5 504. Ei kun 5 506. Ei kun 5 508. Määrä kasvaa koko ajan.

Keneen muka ei vetoaisi adressin esittelyteksti:

– Aiemmin tällä viikolla Rosenborgin hyökkääjä Nicklas Bendtner tuli pois kentältä kyyneleet silmissään ottelussa Brann Bergeniä vastaan. Zlatan Ibrahimovic sanoi kerran, etteivät MM-kisat ole MM-kisat ilman Zlatania. Se on tietysti puppua, koska kisat pidetään ilman häntä. MM-kisat ilman Nicklas Bendtneriä on sen sijaan suoranaista rienausta.

– Emme kuitenkaan vaadi mahdottomia. Ymmärrämme, että jalkapallossa sattuu loukkaantumisia, ja Bendtnerkin on vain ihminen. Siksi emme ehdota MM-kisojen perumista vaan ainoastaan niiden lykkäämistä sen verran, että Nicklas Bendtner kykenee pelaamaan niissä.

– Olemme myös avoimia sellaiselle säännölle, joka pakottaa kaikki pelaajat pelaamaan yhdellä jalalla (kumpi Bendtnerin terve jalka ikinä onkaan), jotta hänkin voi osallistua kisoihin.

30-vuotias Bendtner on pelannut urallaan muun muassa Arsenalissa, Birminghamissa, Juventuksessa ja Wolfsburgissa. Rosenborgiin hän siirtyi kaudeksi 2017, ja voitti heti ensimmäisellä kaudellaan Norjan pääsarjan maalikuninkuuden.

79 maaottelua pelannut Bendtner pelasi Tanskan paidassa jo MM-kisoissa 2010 sekä EM-kisoissa 2012. EM-turnauksessa hän kohahdutti esittelemällä kalsareihinsa myymäänsä vedonlyöntiyhtiön mainospaikkaa. Bendtneriä rankaistiin tempusta sakoilla ja pelikiellolla.

Tanskan päävalmentaja Åge Hareide karsi alustavaa MM-miehistöään viikonvaihteessa 35 pelaajsta 27:ään. Bendtner on tässä vaiheessa listalla vielä mukana, mutta yllätyksiä pudotuksiin mahtui. Vahvan La Liga -kauden pelanneet Daniel Wass (Celta Vigo) ja Riza Durmisi (Real Betis) eivät nimittäin mahtuneet mukaan. Lopulliseen joukkueeseen saa nimetä 23 pelaajaa.

Daniel Wass is one of the best midfielders we have and every Dane agrees with that. Unfortunately Daniel made some mistakes in the past and the coach haven’t forgiven him yet, and don’t want any players in the WC-squad who could be trouble.

⭐⭐⭐

@aranamanana
Don't understand the reason behind the exclusion of Riza Durmisi and Daniel Wass. Betis had an amazing season and Durmisi was an integral part of it, plus he has the experience of playing under @QSetien

Celta didn't have the best of seasons but one could make a case for Wass.

Jonas Adnan Giæver

@CheGiaevara
Riza Durmisi and Daniel Wass(!!!) dropped by Åge Hareide for the World Cup. Nicklas Bendtner (who was injured today) and Mike Jensen of Rosenborg in Norway amongst the 27. Will be cut to 23, obviously

DBU - En Del Af Noget Større

@DBUfodbold
Disse 27 spillere møder i morgen ind i landsholdslejren i Helsingør. Den endelige VM-trup udtages senest den 4. juni.
#ForDanmark

Tanska pelaa MM-kisoissa samassa alkulohkossa Kolumbian, Japanin ja Senegalin kanssa.