Lukas Hradeckyn vanha joukkuekaveri ylistää: ”Euroopan huipputason veskari”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

FC Interin maalivahti Henrik Moisander seurasi innostuneena, kuinka hänen entinen joukkuekaveri ja kilpakumppaninsa Lukas Hradecky torjui lauantaina Eintracht Frankfurtin Saksan Cupin voittoon.

Hradecky, 29, ja Moisander, 32, ovat Turun Palloseuran kasvatteja ja kuuluivat liigajoukkueen maalivahtitiimiin kaudella 2008. Hradecky sai tuolloin tyytyä vielä varavahdin rooliin. Noista vuosista alkoi kuitenkin kaksikon ystävyys, joka saa Moisanderin lähes liikuttuneeksi kollegansa upeasta kauden päätöksestä.

Frankfurt kukisti Bayern Münchenin cupin finaalissa 3-1. Kaksi viikkoa aiemmin Moisander ja Inter kaatoivat Helsingin Jalkapalloklubin Suomen Cupin loppuottelussa 1-0.

– Luke lähetti minulle onnittelut meidän cupin finaalin jälkeen ja juttelimme myös. Sanoin hänelle, että hoitakaa tekin nyt cup siellä, niin voimme juhlia kesällä kunnolla, kertoo Moisander Veikkausliigan sivuilla.

– Katsoin matsia eilen ja olihan se jännittävä. Oli ensin vaikea uskoa heidän nousuun Münchenin tasoituksen jälkeen. Luke on minulle läheinen ystävä ja tuo saavutus on tosi, tosi hieno. Tulihan siinä oma cupin finaalimme mieleen, eli puolustustaistelua isompaa joukkuetta vastaan. Minullakin tuli tunteet pintaan, kun peli päättyi Frankfurtin voittoon.

Hradecky on jo ilmoittanut jättävänsä Frankfurtin kesällä ja vihjannut, että uudesta seurasta kuullaan pian. Moisanderin mukaan Huuhkajien ykkösvahdilla on vain taivas rajana.

– Saimme taas eilen nähdä, että Luke on Euroopan huipputason veskari. Esimerkiksi Bayernin kakkosmaalivahti (Sven Ulreich) ei ole ainakaan parempi kuin Luke. Kaikki on mahdollista ja Saksassa hänellä on tietysti nyt hyvä maine.

– Luken ihmisenä tuntien hän sopeutuu kyllä mihin tahansa maahan tai joukkueeseen. En usko hetkeäkään, että Luke lähtisi penkille mihinkään. Hän on optimaalisessa tilanteessa. 28-vuotias ja saa ottaa jälleen uuden askeleen urallaan.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!