”Meitä rangaistaan kovalla kädellä” – TPS hallitsi, mutta lopussa soi Dirlanda

© Kuva: Juha Tamminen

Sarjanousija TPS tavoitteli maanantaina Veritas Stadionilla sarjapisteitä, kun se sai vieraakseen toisen Palloseuran Vaasasta. TPS hallitsi ottelua, mutta pisteet matkasivat Vaasaan Juha Hakolan toisen puoliajan vastahyökkäyksestä tekemällä maalilla.

Pelin jälkeen VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen myönsi TPS:n olleen niskan päällä, mutta kuten tiedetään, ilman maaleja on vaikeaa voittaa.

– Me olemme iloisia voitosta, mutta Tepsi oli parempi tänään monessakin asiassa. TPS piti palloa, hallitsi toista puoliaikaa ja oli selkästi etulyöntiasemassa. Mekin pystymme pitämään palloa, mutta olemaan tarvittaessa myös matalassa blokissa ja puolustaa. Aika vähän selkeitä paikkoja tullut meitä vastaan kuitenkin kaikissa peleissä ja se näkyi tänäänkin, Vuorinen kuvaili omiensa onnistumista TPS:n kotisivujen raportissa.

– Maalin puolustaminen on suhteellisen hyvällä mallilla tällä hetkellä, mutta peli olisi voinut päättyä toisinkin.

Vepsu juhli vierasvoittoaan pukukopissa raivokkaan iloisella Dirlanda-laululla, johon oli tehty uudet Vepsu-henkiset sanat.

Turkulaisten leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti apeammat. Kuusi sarjapeliä on tuonut vain neljä sarjapistettä, ja maalinteko tuottaa tuskaa.

– Me saatiin omasta pelistä kiinni kymmenen minuuttia ennen taukoa ja sen jälkeen peli näytti siltä kuin sen pitikin olla. VPS puolusti loistavasti oman boksinsa ja sinne oli todella hankalaa saada palloa. Pistettiin sen jälkeen sinne vähän isompia poikia ja haettiin sitä, että oltaisiin jostain kakkospallosta saatu rääpäistyä se pallo häkkiin, TPS-luotsi Mika Laurikainen kertasi.

– Olen peliin kokonaisuutena sinänsä ihan tyytyväinen. Poikia rangaistaan nyt aika kovalla kädellä, ei tuossa monta saumaa vastustajalla ollut. Kylmää on kyyti, jos näillä tehoilla meitä rangaistaan. Täytyy sanoa tietysti se, että eihän me maalia tehty, joten piste tästä olisi maksimissaan tullut.

TPS kohtaa seuraavaksi äitienpäivänä PS Kemin Veikkausliigan jumbofinaalissa. Ottelu pelataan Oulussa Raatin Stadionilla.