Meksikon naisten pääsarja, Liga MX Femenil, sai lauantaina uuden mestarin, kun Tigres päihitti Monterreyn rangaistuspotkukilpailussa Clausuran, eli loppukauden, finaalissa.

Alkukauden mestaruuden, eli Aperturan, voitti marraskuussa Guadalajara.

Tigresin ja Monterreyn molemmat finaaliottelut päättyivät varsinaisen peliajan jälkeen 2-2-tasapeliin, joten lauantaina vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu. Tigres upotti pilkuistaan neljä, Monterrey vain kaksi.

Ottelua oli seuraamassa 51 211 silmäparia, mikä on ESPN:n mukaan uusi maailmanennätys naisten seurajalkapallossa. Jos pudotuspelit ja runkosarja lasketaan yhteen, kävi sarjan otteluita seuraamassa keskimäärin 3492 katsojaa per ottelu.

Lukemasta tekee vielä vakuuttavamman se, että Liga MX Femenil aloitti toimintansa vasta viime vuonna. Sarja perustettiin joulukuussa 2016 ja polkaistiin käyntiin viime vuoden heinäkuussa.

Liga MX Femenilin ensimmäisellä kaudella sarjassa ei saanut pelata muualla kuin Meksikossa syntyneitä pelaajia, mikä on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä. Esimerkiksi 89 kertaa Meksikon A-maajoukkueessa pelannut ja nykyään eläkkeellä oleva Verónica Pérez ei saanut pelata sarjassa, koska hän on syntynyt Yhdysvalloissa.