Kuudensiin MM-kisoihinsa valmistautuva Nigeria sai viikonloppuna ikäviä uutisia. Superkotkien avainpelaajiin lukeutuva Moses Simon loukkasi reittään maajoukkueen harjoituksissa torstaina, ja joutuu jäämään Venäjän turnauksesta sivuun. Magneettikuvauksissa paljastui, että reisivamman parantuminen vaatii noin kuukauden toipumisajan, eikä MM-kisoista näin tule mitään.

– Kyllä, Moses loukkaantui. Lääkintäryhmämme kertoi minulle, että hän on sivussa ainakin 3-4 viikkoa, Nigerian saksalainen päävalmentaja Gernot Rohr kommentoi BBC:lle.

– Se on valitettavaa, koska hän oli meille karsinnoissa tärkeä pelaaja.

22-vuotias belgialaisessa Gentissä pelaava laituri teki MM-karsinnoissa Nigerialle kaksi maalia, ja jakoi Nigerian sisäisen maalipörssin kärkipaikan. Simon sai karsinnoissa nigerialaisista viidenneksi eniten peliaikaa. 17 A-maaottelua pelanneen Simonin uskottiin oplevan varma valinta Nigerian lopulliseen MM-ryhmään.

Vuodesta 2016 Nigeriaa luotsannut Gernot Rohr koki ensimmäisen takaiskunsa jo toukokuun alkupuolella. Rohr olisi halunnut kutsua MM-ryhmäänsä Hertha Berlinin 20-vuotiaan topparilupauksen Jordan Torunarighan, mutta pelaaja valitsi mieluummin synnyinmaansa Saksan.

Hänen isänsä Ojokojo Torunarigha pelasi aikoinaan Nigerian maajoukkueessa, mutta poika mielii Saksan A-maajoukkueeseen. Jordan Torunarigha on jo pelannut kaikissa Saksan juniorimaajoukkueikäluokissa.

– Olisimme ottaneet hänet mieluusti mukaan MM-kisoihin, jos hän olisi halunnut. Minulla olisi ollut käyttöä sellaiselle pelaajalle, Rohr totesi Transfermarktille.

Niin ikään Saksassa syntynyt ja varttunut 29-vuotias Leon Balogun valitsi sen sijaan Nigerian, ja esiintynee myös MM-kisoissa. Balogun siirtyy ensi kaudeksi Bundesliigan Mainzista Valioliigan Brightoniin.

Nigeria kohtaa MM-kisojen alkulohkossaan Argentiinan, Kroatian ja Islannin.