Saksan pohjoisimmasta osavaltiosta Schleswig-Holsteinista ponnistava Holstein Kiel on lähellä historiallista nousua maansa pääsarjaan. Holstein Kiel ei ole vielä koskaan pelannut Bundesliigassa, mutta nyt se on jo varmistanut paikkansa kauden päättävissä karsintaotteluissa. Niissä se saa vastaansa joko Hamburger SV:n, Wolfsburgin tai Freiburgin.

Kielin mahdollista nousua varjostaa kuitenkin seuran kannattajien kannalta erittäin ikävä tosiasia. Saksan ammattilaissarjojen organisaatio DFL päätti nimittäin tiistaina, ettei joukkue saa pelata mahdollisia pääsarjaotteluitaan omalla Holstein-Stadionillaan.

Syy Kielin oman stadionin hylkäämiseen on stadionin vajavainen katsojakapasiteetti. Holstein-Stadionille mahtuu 10 000 katsojaa, kun Bundesliigan minimivaatimus on 15 000 katsojaa vetävä stadion. Paikoista 8 000 täytyy olla istumapaikkoja.

Holstein-Stadion on rakennettu jo vuonna 1911, ja se kuuluu Saksan 20 vanhimman stadionin joukkoon.

Holstein Kiel aikoo kuitenkin vielä haastaa DFL:n tekemän päätöksen.

– Toivomme edelleen, että voisimme pelata nousun tapahtuessa kotipelimme Kielissä. 34 vieraspeliä olisi epäoikeudenmukaista sensaatiomaisen nousun jälkeen, vielä viime kaudella kolmosbundesliigassa pelanneen seuran toimitusjohtaja Wolfgang Schwenke kommentoi Transfermarktin mukaan.

Schwenken mukaan Kielin stadion täyttää Bundesliigassa vaaditut turvallisuusmääräykset. Sen ovat vahvistaneet osaltaan poliisi, palokunta ja Kielin kaupunki. Myöskään televisiointi stadionilla ei tuota ongelmia. Kunnossa ovat myös stadionin mediatilat, pukuhuoneet ja valaistus. Kyse on vain ja ainoastaan stadionin liian pienestä katsojakapasiteetista.

– Se, että stadionillamme on liian vähän paikkoja, käy meille kalliiksi, mutta otteluiden järjestämistä se ei häiritse. Jos tällaisissa tilanteissa ei tehdä poikkeuksia, on Holstein Kielin kaltaisten seurojen, joiden takana ei ole suuria sijoittajia, mahdotonta tehdä unelmistaan totta, Schwenke jatkoi.

DFL:n päätös sai luonnollisesti Holstein Kielin ja bundesliigajalkapallon ystäviltä pääosin pettyneen vastaanoton:

– Voiton maksimointi on tärkeämpää kuin urheilu: DFL:n ylimielinen suhtautuminen Holstein Kieliä ja Holstein-Stadionia kohtaan tiivistää hyvin sen, miksi en jaksa enää innostua ammattilaisjalkapalloilusta. Kylmäveristä bisnestä, jossa jalkapallosta tulee pelkkä sivuseikka, Thilo Huntemüller kirjoittaa.

– Kerrankin DFL:llä oli tilaisuus tehdä kannattajaystävällinen päätös ja tukea taloudellista heikkoa, pientä, idyllistä seuraa, ja sitten tehdään näin, muotoili kantansa Twitter-käyttäjä GermanDaggers.

– Kakkosliigakääpiö Holstein Kiel ei vain sovi yhteen ”priimatuotteen” nimeltä Bundesliiga kanssa, Kevin Müller sanoo.

Leon Potuzhek

@GermanDaggers
Da hat die #DFL einmal die Chance fanfreundlich zu entscheiden & einen finanziell schwachen, kleinen,familiären Verein zu unterstützen- und dann sowas...
Weiter kämpfen @Holstein_Kiel,ich will nächste Saison wieder auswärts ins #HolsteinStadion!
#ksv #holstein
#besteAuswärtsfahrt

Holstein Kiel

@Holstein_Kiel
#DFL lehnt Ausnahmegenehmigung für die #KSV ab! Das #HolsteinStadion sei mit einem Fassungsvermögen von rund 10.000 Zuschauern zu klein für die 1. #Bundesliga.
Die KSV wird die Entscheidung durch den zuständigen Lizenzierungsausschuss überprüfen lassen. bit.ly/2K60kcb

Kevin Müller

@keemuelli
Der Zweitliga-Zwerg Holsten Kiel passt halt nicht in das „Premiumprodukt“ Bundesliga. #HolsteinStadion

Holstein-Stadionia on remontoitu vuosien saatossa useaan otteeseen, ja myöskään Bundesliigassa vaadittava katsomokapasiteetti ei ole ongelma pitkään. Viimeistään kaudella 2019-2020 stadionilla on määrä olla vähintään 15 000 katsojapaikkaa, sillä stadion on saamassa uuden katsomonosan.

Mikäli vuonna 1900 perustettu Holstein Kiel todella nousee, eikä Bundesliiga jousta vaatimuksistaan, pelannee Kiel kotipelinsä joko Hampurissa, St.Paulin käyttämällä Millerntor-Stadionilla tai 200 kilometrin päässä Rostockissa. Hamburger SV kieltäytyi jo oman stadioninsa vuokraamisesta.

Bundesliigakarsinnat pelataan 17. ja 21. toukokuuta.