Pallokerho: HJK-hyökkääjä avoimena: ”Kun tunteet kasautuvat kuusi kuukautta, on joskus pakko tuulettaa”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n tehohyökkääjä Filip Valencic puhui Ilta-Sanomien Pallokerhossa erimielisyyksistään joukkueen valmentajan Mika Lehkosuon kanssa. Pallokerhon koko lähetys on kuunneltavissa tästä linkistä.

– Kuten HJK:ta seuraavat ihmiset tietävät, emme aloittaneet kautta odotusten mukaisesti. Tietysti joukkueen sisällä on ollut siksi pientä kinaa pelaajien kesken, Valencic kertoo haastattelussaan avoimesti.

Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden voittaneen Valencicin mukaan joukkueeseen alkoi syntyä jännitteitä, jotka näkyivät myös kentällä. Pelaajat alkoivat hermostua ja turhautua.

– Yritämme silti pysyä koko ajan ammattimaisina. Ei keltaisia kortteja haluta ottaa, mutta niin vain välillä käy, slovenialainen selvitti HJK:n korttiherkkyydestä muun muassa äskettäiseen Honka-peliin viitaten.

Kuten kaikki joukkuelajeja pelanneet ihmiset tietävät, eivät kemiat kaikkien pelikavereiden kanssa aina kohtaa. Valencickin myöntää tämän avoimesti.

– Joukkueessa on 25 kaveria. On lähestulkoon mahdotonta, että kaikkien kanssa tulisi hyvin toimeen. Ei heistä jokaisen kanssa tule hengailtua. Joskus voi kulua viisi päivää peräkkäin, etten juttele jonkun pelaajan kanssa lainkaan.

– Lopulta sellainenkin näkyy kentällä. Voi olla, ettei se pelaaja uskalla jakaa sinulle palloa. Yritän kuitenkin pitää välit jokaisen kanssa kunnossa.

– Tämä sama pätee kaikkiin pelaajiin, eikä vain minuun.

Sillä hetkellä en nähnyt mitään muutakaan vaihtoehtoa.

Valencicin mitta täyttyi huhtikuun lopulla pelatussa ottelussa KuPS:ia vastaan. Mies itse muistelee tapahtunutta näin.

– Minä uskon siihen, että kun pelaaja on kentällä, hän on vapaa tekemään omat valintansa. Ovatpa ne sitten oikeita tai vääriä, hänen on kannettava niistä vastuu.

– Minut opetettiin jo lapsena antamaan kentällä kaikkeni, ja tekemään omat ratkaisuni. Kun joku kertoo minulle, mitä minun pitäisi kentällä tehdä, suutun. Niin on käynyt jo pitkään, mutta ottelussa KuPS:ia vastaan se meni liian pitkälle.

– Pinnani paloi, enkä varmaan reagoinut siten, miten minun olisi pitänyt. Sillä hetkellä en kuitenkaan nähnyt mitään muutakaan vaihtoehtoa selvittääkseni tilannetta. Siksi tein mitä tein.

Valencic pelasi ottelussa ensimmäisen puoliajan ja teki maalinkin, mutta mies kieltäytyi palaamasta kentälle toisella jaksolla. Hän pyysi sittemmin käytöstään anteeksi pelikavereilta, seuralta ja HJK:n faneilta.

– En halunnut hylätä joukkuetta, mutta kun joku työnnetään rajan yli, niin silloin saattaa tehdä vääriä päätöksiä.

– Käyttäydyin epäammattimaisesti, mutta tunteeni ottivat minusta vallan. Kun sellaiset tunteet kuitenkin kasautuvat viiden tai kuukauden ajan, jossain vaiheessa on pakko vähän tuulettaa. Parempi ennemmin kuin myöhemmin, Valencic naurahtaa.