Roni Porokara toivoo Hongan laiturille maalia: ”Ettei menisi juhannus taas ihan puristamiseksi – hän kyllä tietää”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen entinen maajoukkuepelaaja Roni Porokara päätti uransa vuonna 2015 lonkkavaivoihin. Ulkomailla muun muassa Ruotsissa, Belgiassa ja Israelissa pelannut laitahyökkääjä työskentelee nykyään kiinteistöalan yrityksessä. 23 ottelua Huuhkajissa pelannut Porokara seuraa Veikkausliigaa, mutta jalkapallossa hän ei ole enää sen isommin mukana.

– Pelailen tennistä ja lähinnä länkytän menemään muille näitä lausuntojani, kotimaan kentillä FC Hämeenlinnassa, Jokereissa, HJK:ssa ja FC Hongassa pelannut Porokara hörähtää SuomiFutis-sivustolle.

Parhaiten Porokara muistetaan espoolaisesta FC Hongasta, jonka edesottamuksia 34-vuotias viiden maaottelumaalin mies seuraa tiiviisti.

– Peli on näyttänyt ihan hyvältä, mutta se ei riitä, jos ei tule enemmän pinnoja. Tasapeleistä on helpompi kuitenkin lähteä hakemaan voittoja kuin tappioista. Uskon tasapainoiseen kauteen. Uskallan veikata, että Honka on kuuden sakissa. Heillä ei ole paniikkia ja paketti on hyvin kasassa. He saavat sellaisen keskipaksun sijoituksen.

Porokara on erottanut espoolaisten pelistä yhden selkeän vahvuuden.

– Pelin avaaminen näyttää tosi hyvältä. Siinä ei ole minkäänlaista paniikkia ja tuntuu, että kaikki tietävät toistensa liikkeet. Se helpottaa peliä hirveästi.

Yksilötasolla entinen maalipyssy jakaa kehut vanhoille joukkuekavereilleen.

Tommi Saarinen ja Robert Ivanov ovat tehneet hienon nousun Kakkosesta asti liigaan. He ovat näyttäneet, että ovat täysin liigatason pelaajia.

– Junnu (Youness) Rahimi on ollut ennenkin hyvä, mutta nyt on ollut kiva nähdä, kuinka hän on löytänyt sen vanhan vireensä, Porokara summaa.

Honka hankki pari viikkoa sitten HJK:sta ja FC Interistä tutun Macoumba Kandjin riveihinsä. Jenkkihyökkääjä maalasi debyyttiottelussaan heti Rovaniemen Palloseuraa vastaan, mutta tuon jälkeen Kandjia ei ole kokoonpanossa kahteen otteluun nähty.

– Klassinen signaus. Yksi peli ja heti loukkaantuu. Näin hänet siinä yhdessä pelissä ja totesin, että ”katos perkele, nyt on vaarallinen pelaaja kentällä.” Häntä oli todella hieno katsella, Porokara kehuu.

Alkukauden seitsemästä ottelustaan Honka on pelannut peräti viidesti tasan. Perjantaina espoolaiset hakevat kauden toista voittoaan, kun vieraaksi saapuu sarjataulukon jumbosijalla majaileva PS Kemi.

– Honka on ollut tasaisempi, joten on todennäköisempää, että se voittaa. Pisteitä alkaa varmasti kertymään, kun joukkue saa sen oman pelinsä täysillä kulkemaan. Kemiä pitää kyllä varoa. He saavat välillä sen hurlumhej-salamaniskuvaihteensa päälle, joka on ihan positiivinen asia.

Otteluun Porokara asettaa yhden henkilökohtaisen toiveen.

– Olisi kiva, jos Kasperi Liikonen tekisi maalin, ettei menisi juhannus taas ihan puristamiseksi. Hän kyllä tietää, mistä puhun, Porokara sanoo salamyhkäisesti.

Jesse Happonen