Suomalaishyökkääjä Saksassa sarjatasoa ylemmäs – uusi seura velkasaneerauksessa

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Kolmosbundesliigasta ensi kaudeksi Saksan neljännelle sarjatasolle Regionalligaan pudonnut Chemnitzer FC tiedottaa kotisivuillaan vahvistaneensa rivejään 23-vuotiaalla suomalaishyökkääjällä Kimmo Hovilla. Hoville siirto merkitsee nousua yhtä sarjaporrasta ylemmäs, sillä tämän kauden hän pelasi viidennellä sarjatasolla Oberligassa FC International Leipzigin joukkueessa.

– Kimmo on 23-vuotiaana nuori, mutta kuitenkin jo hyvin kokenut pelaaja. Maaliahneutensa ja mentaliteettinsa ansiosta hän nostaa hyökkäyksemme joustavuutta, Chemnitzin urheilu- ja talousjohtaja Thomas Sobotzik kommentoi.

23 maalia tällä kaudella viimeistellyt Hovi johtaa oman Oberligan lohkonsa maalipörssiä yhdessä Andy Heblerin kanssa. Sarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta. Vaikka Leipzig onkin sarjassa kakkosena, ovat sen nousumahdollisuudet jo menneet.

Samaan aikaan Chemnitz tiedotti myös 31-vuotiaan Santiago Aloin sopimuksesta. Argentiinalaislaituri on ollut tälläkin kaudella Hovin seuratoveri.

Mäntsäläläislähtöinen Hovi on pelannut urallaan aiemmin myös Maltalla, Espanjan alemmilla sarjatasoilla sekä FC Lahdessa. Yhdeksässä pelaamassaan alle 21-vuotiaiden maaottelussa Hovi teki kaksi maalia.

Chemnitzin riveissä pelasi kevätkauden aikana suomalainen laitapuolustaja Mikko Sumusalo. Ottelusta toiseen avauskokoonpanossa pelanneen Sumusalon sopimus päättyi, eikä jatkoa pidetä todennäköisenä.

Chemnitz tiedotti huhtikuussa joutuvansa velkasaneeraukseen, sillä seuralla on velkaa noin neljä miljoonaa euroa. Talousvaikeuksien takia sille mätkäistiin yhdeksän pisteen sanktio, joka käytännössä sinetöi joukkueen putoamisen kolmosbundesliigasta (lue aiheesta lisää).

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!