Tottenhamiin huhuttu saksalaislaituri jatkaa uraansa Bundesliigassa

© Kuva: Getty Images

24-vuotias Leonardo Bittencourt oli kauden päätteeksi seuranvaihdon edessä, sillä hänen joukkueensa 1. FC Köln putosi Saksan Bundesliigasta. Reilu kuukausi sitten laitalinkkiä vietiin huhuissa muun muassa Tottenheimiin ja Monacoon (lue lisää), mutta Bittencourt päätti lopulta jatkaa uraansa Bundesliigassa. Mestarien liigaan ensi kaudeksi selviytynyt Hoffenheim julkisti maanantaina kotisivuillaan Bittencourtin viisivuotisen sopimuksen.

20 ottelua Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelannut Bittencourt ei ole vielä maansa A-maajoukkueessa debytoinut, mutta Hoffenheimissa tarjolla on iso rooli ja kelvollinen näyteikkuna. Kalliiksikaan mies ei tullut, sillä mediatietojen mukaan Bittencourtin sopimuksen ulosostopykälä oli vain kuusi miljoonaa euroa.

– Leonardo Bittencourt on teknisesti vahva ja hyvin liikkuva pelaaja, jolla on hyvä potku, ja jota on todella vaikea puolustaa yksi yhtä vastaan -tilanteissa. Hän löytää jatkuvasti ratkaisuja pienissä tiloissa ja tekee hyvää pelillemme etenkin syvällä puolustavia joukkueita vastaan, Hoffenheimin urheilujohtaja Alexander Rosen toteaa.

Bittencourt itse piti juuri Hoffenheimissa tarjolla olevaa näyteikkunaa ratkaisevana tekijänä seuravalinnassa.

– Hoffenheimissa on tehty jo vuosien ajan erinomaista työtä. Se, että niin moni pelaaja on ponnistanut juuri Hoffenheimista Saksan A-maajoukkueeseen, vakuutti minut nuorena kunnianhimoisena pelaajana. Julian Nagelsmann valmentajana on tehnyt minuun vaikutuksen, ja olen varma, että voin kehittyä hänen alaisuudessaan, Bittencourt perusteli seuravalintaansa.

Bittencourt on tehnyt pelaamissaan 129 bundesliigaottelussa 17 maalia ja antanut 23 maalisyöttöä.