Uefa-pomo hämmästelee Fifan ehdotuksia: ”He käyttäytyvät jälleen oudosti”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Euroopna jalkapalloliiton Uefan presidentti Aleksander Čeferin on kritisoinut kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan suunnitelmia uudistaa seurajoukkueiden MM-turnausta.

Fifan presidentin Gianni Infantinon kerrotaan olevan kiinnostunut laajentamaan turnausta 24 joukkueen kilpailuksi, joka järjestettäisiin neljän vuoden välein. Nykyformaatissa turnaukseen osallistuu seitsemän joukkuetta: maanosaliittojen seurajoukkueturnauksien voittajat sekä turnauksen isäntämaan kansallisen sarjan mestari.

Čeferin näkee, että Infantinon visio palvelisi vain suurimpia seuroja ja jättäisi muut nuolemaan näppejään. Uefa-pomon mukaan pelaajat ovat muutenkin jo tarpeeksi kovilla kiireisen ottelukalenterin takia, eikä laajennettu turnaus ainakaan helpottaisi tilannetta.

– Niin sanotusta seurajoukkueiden MM-turnauksesta… Pelaajat ovat jo (jaksamisen) rajoilla. Fifa käyttäytyy jälleen oudosti, sanoi Čeferin Kickerin haastattelussa.

– He (Fifa) ovat keskustelleet vain muutaman eurooppalaisen seuran kanssa. He kutsuvat (turnaukseen) vain seurat, jotka Fifa näkee tärkeinä. ECA (European Club Association) on eurooppalaisten seurojen yhteistyöjärjestö, ei pelkästään seitsemän seuran järjestö.

– Luuletteko, että Saksassa on vain yksi tärkeä seura tai että Espanjassa ja Englannissa on vain kaksi. Fifan tulisi kunnioittaa jokaikista seuraa.

– En osaa kuvitella, että Uefa kutsuisi vain seitsemän jalkapallolittoa tai seuraa keskustelemaan asioista, jotka vaikuttavat koko eurooppalaisen jalkapallon tulevaisuuteen. Me käymme keskustelumme kaikkien kanssa.

– Ja tietysti seurat ovat skeptisiä Fifan ehdotuksesta. Tiedän, että ainakin kolme niistä seitsemästä seurasta, jotka kutsuttiin eivät yhdy Fifan näkemykseen.

Čeferin kritisoi myös Fifan tapaa julkistaa ja käynnistää oma, maailmanlaajuinen, Nations Leaguensa. Uefa-pomon mukaan idea globaalista maajoukkueturnauksesta oli alunperin heidän. Euroopan maiden Nations League alkaa ensi syksynä.

– Meillä oli Uefassa idea mahdollisesta maailmanlaajuisesta Nations Leaguesta. Me esittelimme sen ensin Fifan presidentille ja sitten jalkapalloliitoille ja seuroille.

– Yhtäkkiä Fifa ilmoittaakin, että he ovat valmiita myymään sen, meidän ideamme, jollekin rahastolle. Ilman mitään selitystä! Se on todella outo tarjous. Fifa sanoi vain, että jotkut ovat tarjonneet heille todella paljon rahaa.

Lue täältä Euroopan Jalkapalloliigojen yhdistyksen kannanotto Fifan suunnitelmiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!