Veikkausliigan entinen maalitykki: ”IFK on Maarianhaminalle tosi iso asia”

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnissa kaudella 2010 pelannut Mikko Paatelainen muistelee aikaansa saarella lämmöllä. Torstaisen IFK Mariehamn-TPS -ottelun hän uskoo kuitenkin kääntyvän vierasjoukkueelle.

Paatelainen nautti ajastaan Maarianhaminassa, vaikka aikakausi jäi aiottua lyhemmäksi loukkaantumisen takia.

– IFK on pieni ja sympaattinen seura. Samanlainen kuin kaupunki ja saarikin. Se on hyvä paikka futikselle, Paatelainen kehuu SuomiFutis-sivustolle.

Tamas Gruborovics kertoi aiemmin löytäneensä IFK Mariehamnista tietynlaisen henkisen kotinsa, sillä pelaajat olivat läheisiä ja kaveruksia myös kentän ulkopuolella ja joukkueessa vallitsi hyvä henki. Gruborovicsin kanssa samaan aikaan IFK:ssa pelannut Paatelainen allekirjoittaa entisen joukkuekaverinsa sanat.

– Se oli kuin perhe ja olimme keskenämme hyviä ystäviä. Yksi iso syy sitä oli Tamaksen positiivinen vaikutus ja hänen hersyvä elämänasenne. Mutta sitten myös Sasha Anttilainen, Petteri Forsell ja Sebastian Strandvall, muutaman mainitakseni, loivat sitä hyvää henkeä porukkaan.

Paatelaisella oli alun perin kahden vuoden sopimus IFK:n kanssa, mutta hän koki toisen kauden talvella polvivamman, joka lopulta pakotti hänet lopettamaan uransa. Kuitenkin jo yhden kauden aikana hän ehti huomata IFK:n merkityksen saarella.

– Se on todella iso ja IFK on Ahvenanmaalla ylpeyden aihe. Sen huomaa jo siitä miten siellä käy yleisöä peleissä. Jos sen suhteuttaa asukaslukuun, niin esimerkiksi Turussa pitäisi aina olla täydet katsomot. Peleissä oli myös aina hyvä tunnelma. Oli tosi hienoa, että he voittivat mestaruuden pari vuotta sitten ja he ansaitsivat sen. Pienen budjetin perheyhteisö sai ansaitsemansa kruunun.

Torstaina iskevät vastakkain kaksi Paatelaisen entistä seuraa, kun IFK saa kotikentälleen TPS:n. Paatelainen uskoo TPS:n nousevan trendin jatkuvan.

– IFK muuttui täksi kaudeksi paljon ja talvi oli ehkä osittain sen takia haastava ja kauden alkukin on ollut vaikea. Onneksi he saivat kuitenkin viime pelissä kairattua voiton Kemistä ja se oli heille tärkeä voitto. Molemmat joukkueet lähtevät peliin varmasti oman pään kautta ja tasainen matsi on tulossa. TPS on hyvässä vireessä tällä hetkellä ja uskon käyrän jatkavan nousuaan ja sen nappaavan 1-0-voiton, veikkaa Paatelainen.

Salttu Forsström