Melbourne Victory pääsi lauataina juhlimaan historiallista neljättä Australian pääsarjan mestaruuttaan kyseenalaisella tavalla.

Victory kaatoi Newcastle Jetsin pudotuspelien loppuottelussa Kosta Barbarousen maalilla 1-0.

Melbournen osuma olisi pitänyt hylätä paitsiona, sillä maalin syöttänyt James Donachie oli paitsion puolella. Avustava tuomari ei kuitenkaan huomannut paitsiota, eikä videotuomarisysteemi VAR:sta ollut tällä kertaa apua, sillä siihen oli iskenyt tekninen vika juuri ennen maalin syntyä.

Sunnuntaina Australian jalkapalloliitto FFA myönsi, että VAR:n videosyöte oli lakannut toimimasta puoli minuuttia ennen Melbournen ja ottelun ainoaa maalia.

Isuzu UTE A-League

@aleaguemen
.@gomvfc score the first goal of the Hyundai @ALeague 2018 Grand Final!

🎥 @FOXFOOTBALL

#ALeagueGF #NEWvMVC #WinAsOne

– Olemme erittäin pettyneitä VAR-teknologian epäonnistumiseen ja me ymmärrämme Newcastle Jetsin kannattajien pettymyksen ja turhautumisen, sanoi A-Leaguen presidentti Greg O’Rourke FourFourTwon mukaan.

– VAR esiteltiin täällä ja muualla maailmalla teknologiapohjaisena ratkaisuna, joka voisi korjata ihmisen tekemiä virheitä, joita syntyy ajoittain välttämättömästi, kun tuomarit tekevät päätöksiä sekuntin kymmennyksissä.

– Tällä kertaa itse teknologia epäonnistui ja päätöksen korjaamiseen vaadittuja lähetyksen kuvakulmia ei ollut. Me työskentelemme Hawkeyen (VAR:n kehittäjän) kanssa ymmärtääksemme perusteellisesti, miksi näin kävi ja miten voimme estää sitä tapahtumasta uudelleen.

O’Rourken mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut aiemmin, mutta nyt tapaus sattui huonoimpaan mahdolliseen ajankohtaan.

– Vaikka ymmärrämme, että näin tapahtui vain kerran tällä kaudella, se osui juuri kriittisimpään hetkeen. Kaikki osapuolet haluavat, että tämä teknologia toimii virheettömästi, ja sitä kohti me pyrimme.

– Tämä ei ole tärkeää vain Australian liigan, vaan myös muiden maailman sarjojen sekä Venäjän MM-kisojen kannalta.

Videotuomarit ovat ensimmäistä kertaa käytössä MM-kisoissa tulevana kesänä Venäjällä.