11. MM-kisapäivä: Englannilla avaimet omissa käsissä – kuolemanlohkossa kaikki auki

© Kuva: Getty Images

Venäjän MM-kisoissa pelataan tänään sunnuntaina kolme ottelua.

Belgia jatkoi eilen vahvoja otteitaan G-lohkossa kaatamalla Tunisian 5-2. Murskalukemista huolimatta Belgia sai myös huonoja uutisia, kun Romelu Lukaku, Eden Hazard ja Dries Mertens kärsivät loukkaantumisista.

Myös Meksiko nappasi toisen täyden pistepottinsa turnauksessa, kun se päihitti Etelä-Korean F-lohkon taistossa 2-1.

Avauspelinsä hävinnyt Saksa onnistui nousemaan tappioasemasta 2-1-voittoon Ruotsia vastaan. Tappio Ruotsille olisi merkinnyt Saksan kisataipaleen päättymistä lohkovaiheeseen.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Sunnuntain ensimmäisenä otteluna nähdään kello 15:00 alkava Englannin ja MM-kisadebytantti Panaman välinen kohtaaminen G-lohkossa. Kuudelta pyörähtää käyntiin H-lohkon kärkikamppailu Japani-Senegal ja illalla yhdeksältä yhteen ottavat samassa lohkossa pelaavat Puola ja Kolumbia.

Englanti varmistaa voitolla paikkansa jatkopeleissä. Jos Japanin ja Senegalin ottelussa selviää voittaja ja lohkon toinen peli päättyy tasan, varmistaa Japani-Senegal -ottelun voittaja paikkansa 16 parhaan joukossa.

Seuraa näitä

Panama on yllätysvalmis

Ensimmäistä kertaa MM-lopputurnaukseen osallistuva Panama jäi täysin Belgian jalkoihin ensimmäisen lohkopelinsä toisella puolikkaalla.

Sen turhautuminen näkyi muun muassa varoitusten määrässä. Panama palkittiin keltaisella kortilla viisi kertaa.

Joukkueen pelaajat ovat kehoittaneet myös Englantia varautumaan fyysiseen mittelöön. Se on altavastaaja myös tänään niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Englannin valmistautumista on kuitenkin haitannut joukkueen oletetun aloituskokoonpanon vuotaminen julkisuuteen. Jos kyseessä todella oli Englannin avauskentällinen, on Hernán Darío Gómezilla ja Panaman muulla valmennusryhmällä ollut runsaasti aikaa perehtyä vastustajansa kuvioihin perusteellisesti.

Panama ei ehkä voita tänään, mutta sillä on potentiaalia härnätä Englantia tuntuvasti.

H-lohkossa on yhä kaikki auki

Japanin, Senegalin, Kolumbian ja Puolan miehittämä H-lohko arvioitiin ennen kisojen alkua yhdeksi tasaisimmaksi nelikoksi. Mitään tulosta ei voida pitää varsinaisena yllätyksenä.

Puola toimitti avaustappiossaan pallon kertaalleen omaan maaliin ja Kolumbia joutui pelaamaan punaisen kortin seurauksena lähes koko ottelun Japania vastaan yhden pelaajan vajaalla. Hampaankoloon on siis varmasti jäänyt jotain.

Jos lohkon molemmat pelit päättyvät tänään tasan, on kaikilla joukkueilla mahdollisuus selvitä vielä jatkoon tai pudota.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.

Päivän tapahtumat

Klo 10:00, Kooste edellispäivän peleistä, Yle TV2
Klo 15:00, G-lohko: Englanti – Panama, Nižni Novgorodin stadion, Yle TV2
Klo 18:00, H-lohko: Japani – Senegal, Ekaterinburg Arena, Yle TV2
Klo 21:00, H-lohko: Puola – Kolumbia, Kazan Arena, Yle TV2