Toni Kroosin kylmäpäinen ratkaisu nukutti Ruotsin! – Saksan jatkopaikka taas omissa käsissä

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksa piti dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkohaaveensa MM-kisoissa omissa käsissä. Puolustava maailmanmestari nousi maalin takaa vajaamiehisenä Ruotsia vastaan ohi arvokkaaseen 2-1-voittoon.

Saksan sankariksi nousi lisäajan viimeisillä hetkillä fantastisen vapaapotkun sisään laittanut Toni Kroos.

Ruotsi horjuutti Saksaa avauspuoliskolla Ola Toivosen maalilla. Hyökkääjä nappasi Victor Claessonin keskityksen rangaistusalueen sisällä ja laukaus kimposi Antonio Rüdigerin jalan kautta Manuel Neuerin selän taakse.

Saksa iski tasoihin toisen puoliskon alkuun. Maalin viimeisteli suoraan Mario Gomezin keskityksestä pallon verkkoon pamauttanut Marco Reus.

Saksa joutui viimeisellä kympillä vajaalle Jérome Boatengin saatua ulosajon kahdella varoituksella.

Ulosajosta huolimatta Saksan painostus jatkui vajaamiehisenäkin. 88. minuutin kohdalla Gomez oli hyvin lähellä puskea voittomaalin, mutta Robin Olsenin uskomaton venytys pelasti Ruotsin.

Lisäajalla puolestaan vaihtomies Julian Brandt pamautti pallon tolppaan.

Lisäajan viidennellä minuutilla Saksan yritys palkittiin viimein, kun Kroos tulitti kylmäpäisesti sivuvapaapotkun ylänurkkaan ratkaisten Saksalle huipputärkeät pisteet.

F-lohkossa on ennen päätöskierrosta tiukka tilanne. Meksiko johtaa lohkoa kuudella pisteellään. Saksalla ja Ruotsilla on molemmilla on kolme pistettä kasassa.

Jos kahdella tai useammalla joukkueella on kolmen lohkopelin jälkeen yhtä monta pistettä kasassa, selviää lohkon järjestys seuraavin kriteerein:

1. Maaliero kaikissa lohkon otteluissa
2. Tehtyjen maalien määrä kaikissa lohkon otteluissa
3. Kerätyt pisteet vertailtavien joukkueiden välisissä otteluissa
4. Maaliero vertailtavien joukkueiden välisissä otteluissa
5. Tehdyt maalit vertailtavien joukkueiden välisissä otteluissa

Jos joukkueet ovat tasoissa vielä näidenkin jälkeen, ruvetaan tarkastelemaan joukkueiden keltaisten ja punaisen korttien määrää. Viimeisenä oljenkortena jatkoonmenijät arvotaan.

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!