Brasilia ja Sveitsi pelasivat sunnuntai-iltana 1-1-tasapelin. Nyt Brasilian liitto haluaa selvityksen Fifalta siitä, miksi Sveitsin tekemässä tasoitusmaalissa ei hyödynnetty VAR-teknologiaa.

Sveitsin tasoitus tuli toisella puoliajalla kulmapotkusta. Xherdan Shaqiri antoi oikealta puolelta kulmapotkun maalin eteen, jossa Steven Zuber tönäisi hieman selästä Brasilian toppari Mirandaa ja puski sen jälkeen pallon maaliin.

Brasilian pelaajat eivät tehneet suurta numeroa maalista, mutta ottelun jälkeen on käynyt selväksi, ettei Brasilian liitto ole täysin hyväksynyt osumaa. Hidastuskuvissa näkyy selvästi, että Zuber ottaa käsillään kontaktin Mirandan selkään ja tekee samalla itselleen tilaa. VAR-teknologiaa käytetään nimenomaan maaliin johtaneiden tilanteiden tarkasteluun.

– Brasilian liitto vaatii tietää Fifalta syyn siihen, miksi teknologiaa ei käytetty avaintilanteessa pelin aikana, tiedotteessa sanottiin.

Maalia ei kuitenkaan lähdetty tarkastamaan videolta eikä ottelun erotuomari César Ramos katsonut tilanteessa olevan rikettä. Voit katsoa tilanteen alta olevalta videolta, tai jos et näe, niin tästä.