Fifa otti Sveitsin tähtikaksikon kohutuuletukset tutkintaan – myös Serbian valmentaajaa saatetaan rangaista kyseenalaisesta möläytyksestä

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

Fifa on aloittanut tutkinnan Granit Xhakan ja Xherdan Shaqirin tuuletuksista Sveitsin perjantain MM-ottelussa Serbiaa vastaan.

Tähtikaksikosta kumpikin tuuletti maaliaan muodostamalla käsillään kaksipäisen kotkan, joka on Albanian kansallisymboli (lue lisää tästä).

Serbia valitti albanialaistaustaisten pelaajien reaktioista Fifalle ja piti niitä kyseenalaisina (lue lisää tästä).

Fifa tutkii myös serbialaiskannattajien aiheuttamia häiriöitä. Katsojien uskotaan huudelleen poliittisia ja loukkaavia herjoja yleisöstä.

Tutkinnassa on myös Serbian päävalmentaja Mladen Krstajic. Valmentajan väitetään laukoneen kyseenalaisia kommentteja ottelun erotuomarista Felix Brychistä.

On epäselvää mitkä kommentit ovat Fifan tutkinnassa.

– En antaisi hänelle keltaista tai punaista korttia. Lähettäisin hänet Haagiin. He antaisivat hänelle oikeutta samalla tavalla kuin meille, Krstajic sanoi lehdistölle viitaten Balkanin sotaan.

Krstajicin mainitsemassa Haagissa sijaitsi entisen Jugoslavian tuomioistuin. Hollannissa käsiteltiin Jugoslavian hajoamissotien sotarikoksia.

Lähde: BBC

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliRuotsin antisankaria herjattiin sosiaalisessa mediassa – ”He saavat vihata jatkossakin”
Seuraava artikkeliBrasilian laitahyökkääjä sivuun lohkovaiheen ratkaisuottelusta