Haastattelussa Joel Pohjanpalo: Pelikunto lähestymässä – siirtokuviot auki: ”Muutama bundesliigaseura on tarjonnut”

Bayer Leverkusenin suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo ei tällä kertaa päässyt osallistumaan A-maajoukkueen mukaan kahteen harjoitusotteluun. Maaliskuun lopulla tullut nilkkavamma ei ole vielä täysin kunnossa, joten harjoitusmaaottelut jäävät väliin.

Pohjanpalo kertoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa nykyisestä tilanteestaan ja muun muassa kesän siirtoikkunasta.

Et ole Huuhkajien mukana kesäkuun Romania- ja Valko-Venäjä-otteluissa. Mikä on jalan tilanne tällä hetkellä?

– Tällä hetkellä jalka tuntuu tosi hyväkuntoiselta, mutta seura ei halunnut ottaa riskiä ja antaa pelilupaa. Käyn vielä tällä viikolla Saksassa uusissa tarkastuksissa ja toivottavasti sen jälkeen tulee vihreää valoa.

Nilkkavamma tuli maaliskuun lopulla maajoukkuepelissä Makedoniaa vastaan. Tauko venyi lopulta odotettua pidemmäksi?

– Alussa meidän toinen hyökkääjä sai pelikiellon ja tarvittiin pelaajia. Sitä yritettiin vähän väkisin työntää ensimmäiset kolme viikkoa. Kolmannen viikon viikonloppuna ennen matsia nilkka puudutettiin ja se oikeastaan vähän pahensi sitä ja tuli käytännössä kolme viikkoa takapakkia.

– Sen jälkeen laitettiin liinat kiinni ja katsottiin, kuinka kauan kestää toipua. Siihen meni sitten sellaiset kuusi viikkoa. Luumustelma nilkan haarukan taluksessa on sinällään pieni mutta ärsyttävä vamma.

Rikkonaisen kauden saldoksi jäi 7 ottelua Bundesliigassa ja niissä yksi maali. Loukkaantuminen leimaa paljon loppukautta, mutta miten muuten arvioisit päättynyttä kautta kokonaisuudessaan?

– Hankala kausi kaiken kaikkiaan. Joka kerran kun meni hyvin, niin aina tuli joku pieni vaiva. Ihan alkukaudesta oli sama. Nyt olisin maaottelutauon jälkeen päässyt pelaamaan heti avauksesta, kun Lucas Alario otti punaisen. Pelasin kuitenkin hyvin sen Köln-ottelun toisen puoliajan valmentajan mielestä. Tietysti itsekin halusin työntää sitä, että jalka olisi tullut kuntoon mahdollisimman nopeasti.

– Totta kai harmi seuran kannalta, että ei päästy Champpareihin [Mestarien liigaan] ensi vuodeksi. Eurooppa-liigan lohkovaihe on kuitenkin ihan hyvä. Ja ensi vuonna kuitenkin taas aivan helvetisti pelejä, varsinkin ennen joulua joka viikko pelataan kaksi kertaa viikossa.

– Katsotaan nyt rauhassa, mitä tässä tapahtuu. Mulla on sopimusta vielä vuosi jäljellä. Katsotaan ihan rauhassa lomat ja mennään heinäkuussa takaisin sinne. Sen ainakin tiedän, että seuralla on halua mut pitää ja yrittävät tyrkyttää jatkosopimusta.

Minkälainen on oma halusi jatkaa Leverkusenissa?

– Tykkään seurasta todella paljon. Meillä on hyvät välit ja luotto on iso seuralta. Totta kai tämä kausi on ollut hankala ja sitten vielä loukkaantuminen tähän loppuun. Sieltä on tullut selvä viesti, että saan kyllä lähteä, jos itse haluan, mutta he haluavat kyllä pitää minut seurassa.

– Loppujen lopuksi tässä ei ole mitään muuta kuin hyviä vaihtoehtoja. Tiedän, että muutama bundesliigaseura on tarjonnut. Katsotaan mitä tapahtuu ja keskitytään lomailuun ja siihen, että jalka saadaan nyt varmasti kuntoon.

Maajoukkuekaverisi Lukas Hradecky siirtyy ensi kaudeksi Leverkuseniin. Sinulla ei varmaankaan ole ainakaan mitään negatiivista sanottavaa Luken seuravalinnasta?

– No ei ole! Tiesin siitä muutama kuukausi takaperin. Tässä ollaan suunniteltu kahdestaan Düsseldorfin mafiaa, joka tullaan sinne perustamaan. Hauskaa, että Luke tulee. Ollaan juteltu paljon ja Luke on kysellyt paljon käytännön asioita, missä päin kannattaa asua ja niin edelleen. Se on aina yksi tekijä, että olisi hauska pelata ulkomailla suomalaisen kanssa. Katsotaan mitä tapahtuu.

MM-kisat alkavat Venäjällä ensi viikolla. Kuinka paljon aiot seurata kisoja?

– Katsotaan sitten kun ne alkavat, että kuinka paljon kiinnostaa. Jotain pelejä tulee varmasti katsottua, välierät ja finaalit varmasti.

Voiko olettaa, että Saksa on suosikkijoukkueesi kisoissa?

– Kyllä Saksa on mulle suosikki ja oma lempijengi kisoista. Siellä on muutama frendikin mukana.

Kimmo Mäkinen