Huuhkajiin paluun tehnyt Berat Sadik kehuu FC Lahdessa pelaavaa pikkuveljeään: ”Olen pari viimeisintä hävinnyt”

© Kuva: Getty Images

Berat Sadik palasi maajoukkueeseen viikko sitten, kun Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva päästi vahvan kauden Kyproksen liigassa pelanneen hyökkääjän irti ottelussa Romaniaa vastaan. Ennen maajoukkuekomennustaan Sadik piti pallotuntumaa yllä vanhan seuransa FC Lahden harjoituksissa viikon ajan. 31-vuotias kärkipelaaja vakuuttui Veikkausliigassa neljäntenä olevan joukkueen toiminnasta.

– Heidän pelaaminen ei ole vain roiskimista, vaan siinä pyritään oikeasti pelaamaan. Olen pitänyt heidän toiminnastaan. Pelejä on ollut kiva katsella. Viime vuonna ne olivat ehkä hieman tylsiä, mutta nyt ne ovat olleet todella viihdyttäviä. Maaleilla ei ole mässäilty, mutta peli on ollut iloista ja vauhdikasta, Sadik kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Sadikilla on tuntuma Veikkausliigan alkukauden tapahtumista ja hän on ollut iloinen nähdessään nuorten pelaajien esiinmarsseja.

– KuPS:n kaverit (Henri Toivomäki ja Rasmus Karjalainen) ovat olleet hyviä ja sillä he ansaitsivat paikan maajoukkueessa. HJK:ssa on ollut myös vakuuttavia pelaajia. Veikkausliiga on loistava ponnahduslauta nuorille pelaajille.

Yksi Veikkausliigassa läpimurtoaan hakeva nuori pelaaja on Huuhkaja-hyökkääjän pikkuveli Irfan Sadik, joka pelaa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa FC Lahdessa.

– Ifulla on kaikki hyvällä mallilla, vaikka paljon työtä on vielä edessä. On ollut ilo seurata hänen tekemistään treeneissä. Hän on erittäin hyvä viimeistelemään.

19-vuotias Irfan on saanut pelata tällä kaudella viidessä Veikkausliiga-ottelussa. Isoveli kehuu pikkuveljensä maalintekotaitoa hieman lisää, sillä takkiin on tullut kaksikon välisissä viimeistelykilpailuissa.

– Kyllä se täytyy myöntää. Meillä on keskinäisiä kisoja usein ja nyt olen pari viimeisintä niistä hävinnyt, 18 maalia Kyproksen liigan Doxassa tällä kaudella pyssyttänyt Sadik paljastaa.

Sadikin mukaan hänen pikkuveljellään on edessään vielä paljon tunteja punttisalilla ja juoksusuorilla.

– Meillä on vähän sukuvikana, että fyysiset ominaisuudet eivät tule ilmaiseksi. Hänellä on paljon tekemistä vielä liikkuvuuden ja räjähtävyyden kanssa. Hän on kuitenkin hyvässä valmennuksessa, joten nyt pitää löytyä vain malttia.

FC Lahti isännöi tiistaina sarjanousija FC Honkaa, joka on hävinnyt liigassa vain kaksi ottelua.

– Minulle on jäänyt Hongasta mielikuva, että he pelaavat myös viihdyttävää jalkapalloa. Ottelussa kohtaa siis kaksi joukkuetta, jotka pyrkivät pelaamaan hyvää futista, eikä peli perustu pelkkään puolustamiseen. Uskon, että näemme siis viihdyttävän ottelun ja maaleja tulee, Sadik arvioi.

Jesse Happonen