IS: Timo Furuholm kommentoi Fabrizio Piccaretan lähtöä Interistä: ”Surullista ja pysäyttävää”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Sunnuntain yllättävin jalkapallouutinen kantautui Turusta, kun FC Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta jätti tehtävänsä omasta tahdostaan.

Piccareta, 49, selvensi seuran tiedotteessa lähtönsä syitä, joista ”osa on henkilökohtaisia ja yksityisiä, osa taas ammatillisia ja perustelua vaativia”.

Italialaisluotsi siirtyi Interiin apuvalmentajaksi tammikuussa 2017. Hän otti vetovastuun turkulaisten liigajoukkueesta Shefki Kuqin saatua potkut viime elokuussa.

Piccaretan tilalle nousee walesilainen John Allen, joka liittyi Interin valmennusryhmään kaksi vuotta sitten FC Jazzista.

Interin kapteeni, hyökkääjä Timo Furuholm, kertoi Ilta-Sanomille tunnelmiaan tuoreen valmentajanvaihdoksen jäljiltä. Urallaan Saksassakin pelannut Furuholm, 30, ei ole ennen ollut tilanteessa, jossa valmentaja jättää seuran omasta tahdostaan.

– Tämä on surullista ja pysäyttävää, kun valmentaja omasta tahdostaan lopettaa.

Inter voitti Piccaretan johdolla Suomen Cupin toukokuussa kaatamalla Helsingin Jalkapalloklubin finaalissa 1-0. Muutoin turkulaisten kausi on sujunut alavireisesti. Inter löytyy Veikkausliigan taulukosta 11 kierroksen jälkeen sijalta yhdeksän.

– En usko, että tällaisia ratkaisuja tehdään pelkästään pelillisistä syistä. Täytyy muistaa, että tuloksemme ovat parantuneet viime aikoina.

Furuholm kommentoi myös Piccaretan välejä joukkueen pelaajiin.

– Tässä bisneksessä on aina pelaajia, jotka ovat tyytymättömiä rooliinsa. Valmentajan tehtävä on peluuttaa pelaajia, enkä usko, että yksikään valmentaja lopettaa sen takia, että jostain kuuluu silloin tällöin soraääniä. Jokaisessa joukkueessa, jossa minä olen ollut mukana, on ollut samanlainen tilanne.

– Piccareta ja pelaajat panivat kaiken peliin ensimmäisestä päivästä lähtien. Sitä on turha jossitella.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!