Konkarihyökkääjän käsittämätön putki jatkuu – vuorossa jo uran 27. ammattilaisseura

© Kuva: Getty Images

Jotkut pelaajat peräänkuuluttavat jalkapallossa lojaaliutta sitä yhtä oikeaa seuraa kohtaan. Toiset taas haluavat nähdä maailmaa ja jatkaa uraansa niin kauan kuin jalat kestävät.

Uruguaylaishyökkääjä Sebastián Abreu kuuluu jälkimmäiseen ryhmään.

Abreu, 41, allekirjoitti juuri sopimuksen Chilen toisella sarjatasolla pelaavan Deportes Magallanesin kanssa. Kyseessä on hänen 27. ammattilaisseuransa.

Hänestä tuli tammikuussa maailman eniten ammattilaisseuroja kiertänyt pelaaja, kun hän liittyi Chilen pääsarjassa pelaavaan Audax Italianoon.

”El Locon” urapolku on vienyt hänet vuosien saatossa Argentiinaan, Espanjaan, Brasiliaan, Meksikoon, Israeliin, Kreikkaan, Ecuadoriin, Paraguayhin, El Salvadorin ja tietysti Chileen.

– Sebastián halusi jatkaa Chilessä. Hän pitää tästä maasta, he ovat kohdelleet häntä hyvin. Keskustelimme Magallanesin kanssa jo tovi sitten. Abreu on innoissaan, kertoi pelaajan agentti Sebastian Lopez La Terceralle.

Abreu edusti myös Uruguayn A-maajoukkuetta vuosina 1996-2012 esiintyen ”Los Charrúasin” paidassa 70 ottelussa, joissa hän teki yhteensä 26 maalia. Hän oli auttamassa maataan MM-kisojen välieriin vuonna 2010. Puolivälierän rangaistuspotkukilpailussa Ghanaa vastaan Abreu chippasi pilkkunsa kylmänviileästi sisään.