Liverpool-fanit kaappasivat italialaisseuran pelaajaäänestyksen – vanhaa suosikkia ei unohdeta

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Jalkapalloseurat ovat saaneet oppia kantapään kautta, että äänestyksien järjestäminen sosiaalisessa mediassa saattaa poikia odottamattomia tuloksia.

Britteinsaarilla on jo yleinen vitsi, että Arsenalin kannattajat valtaavat aina kaikki nettiäänestykset ja äänestävät suosikkinsa ylivoimaiseen voittoon.

Tällä kertaa asialla ovat kuitenkin Liverpoolin fanit, jotka ovat laajentaneet toimiaan ulkomaille.

Italian Serie A:ssa pelaava Lazio kysyi perjantaina Twitterissä seuraajiltaan, kuka on heidän mielestään seuran vuoden pelaaja.

Ehdolla ovat Luis Alberto, Sergej Milinković-Savić, Lucas Leiva ja Euroopan kultakengästä taistellut Ciro Immobile.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että 41 maalia päättyneellä kaudella ampunut Immobile olisi marssimassa äänestykseen voittoon, mutta hän on saanut (kirjoitushetkellä) äänistä vain 15 prosenttia.

Kun 26 750 ihmistä on antanut mielipiteensä, on äänestyksen ylivoimaisessa johdossa brassisoturi Leiva, joka on haalinut 71 prosenttia äänistä.

Liverpool Echon mukaan yllättävään tulokseen vaikuttanee se, että Liverpoolin kannattajat saivat nopeasti vihiä Lazion äänestyksestä.

Leiva edusti Liverpoolia kymmenen vuoden ajan ennen viimekesäistä siirtoaan Italiaan, ja hänestä kehkeytyi varsinkin viimeisinä Englannin vuosinaan yksi Liverpoolin fanien suosikeista.

Periksiantamaton brassi pelasi viimeisellä Liverpool-kaudellaan keskimäärin 56 minuuttia per ottelu. Päättyneellä kaudella Laziossa tuo lukema nousi 80 minuuttiin, ja otteluitakin kertyi 19 kappaletta enemmän.

Lucas oli tärkeässä roolissa Lazion joukkueessa, joka selvisi Eurooppa-liigan puolivälieriin ja oli lähellä napata paikan ensi kauden Mestarien liigaan, mutta menetti viimeisellä kierroksella neljännen sijansa Serie A:ssa Internazionale Milanolle.

Joten ei brasilialaiskonkarin voitto välttämättä olisi huutava vääryys, vaikka hänen vanhan seuransa fanit osallistuivatkin näkyvästi äänestykseen.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!