Näkökulma: Cristiano Ronaldo, sankari vai konna? – Portugalin juhlittu sankari toi esiin nykyjalkapallon varjopuolen

© Kuva: Getty Images
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

MM-lopputurnauksen neljäs ottelu (Portugali-Espanja) osoitti sen, miksi MM-kisat ovat niin upea jalkapallon juhla. Toisaalta samana päivänä uutisoitiin ottelun juhlitun sankarin Cristiano Ronaldo saaneen kahden vuoden vankeustuomion. Absurdia, mutta totisinta totta.

Lue Ronaldon tuomiosta lisää tästä.

Mitään ottamatta pois edeltäviltä otteluilta, ei Venäjän teurastus Saudi-Arabiaa vastaan tai Uruguayn ja Iranin nihkeät 1-0-voitot vielä tuoneet ihan sitä, mitä MM-kisoilta sopii odottaa. Espanja ja Portugali tarjosivat heti alkuvihellyksestä, ja jo ennen sitä, draamaa töllön täydeltä.

Lue lisää Portugalin ja Espanjan välisestä ottelusta tästä.

Espanjan valmistautuminen kisoihin oli kaikkea muuta kuin ihanteellinen. Päävalmentaja Julen Lopetegui sai potkut vain kaksi päivää ennen Espanjan avausottelua. Syynä oli se, että Real Madrid halusi julkistaa Lopeteguin valmennuspestin juuri ennen MM-kisoja. No, se siitä.

Perjantaina sitten uutisoitiin, että Cristiano Ronaldo on hyväksynyt tuomionsa veropetoksesta: Kahden vuoden ehdollinen vankeustuomio ja 18,8 miljoonan euron korvaukset.

Maailman seuratuin jalkapalloilija oli samana päivänä sankari ja konna.

Jalkapallo ei ole irrallinen asia muusta maailmasta. Se, että MM-kisat käydään Venäjällä, jossa ihmisoikeudet ovat kaikkea muuta kuin hyvällä tolalla, kertoo osansa kansainvälisestä jalkapalloliitto FIFA:sta.

Kisojen tähän asti upeimman ottelun juhlituin sankari Cristiano Ronaldo on El Mundo -lehden mukaan hyväksynyt toimineensa vastoin lakia. Tuomio ei näkynyt Espanjaa vastaan kentällä. Ronaldo osoitti olevansa huippuammattilainen, mutta toisaalta saman päivän aikana hänen uutisoitiin olevan myös rikollinen. Pelaajat eivät tee yksin verosuunnitteluaan, mutta se ei poista Ronaldon vastuuta asiaan liittyen.

Itse peli on monelle ihmiselle se tärkein asia, mutta taustalla tapahtuvia asioita ei myöskään tule sivuuttaa olankohautuksella. On kuitenkin vaikea kuvitella, että Ronaldolta kysyttäisiin loistavan Espanja-ottelun jälkeen veropetostuomiosta, vaikka syytä olisi. Maailman seuratuin jalkapalloilija oli samana päivänä sankari ja konna. Sitä on tämän päivän jalkapallo.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliMeksikon pelaaja hehkuttaa joukkuekaveriaan: ”Voi olla kisojen läpimurto”
Seuraava artikkeliEntiseltä mestarivalmentajalta rajua kritiikkiä nykyisille liigavalmentajille: ”Pönkittävät vain omaa juttuaan”