No nyt tuli puskista! – SJK yhteistyöhön Intian jättiseuran kanssa

© Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho kertoo verkkosivuillaan aloittavansa pienimuotoisen yhteistyön Intian Superliigassa pelaavan Kerala Blastersin kanssa.

Intian jättiseura lähetti pari nuorta lupaavaa pelaajaansa hakemaan oppia ammattilaisuudesta Euroopassa. Prasanth Karuthadathkuni on 20-vuotias laitahyökkääjä, jolla on jo 10 pelin verran kokemusta Intian Super Leaguesta ja saman verran Intian liigasta. Lisäksi hän on pelannut Intian U19-maajoukkueessa. Loken Meitei on 21-vuotias keskikenttäpelaaja ja myös hän on jo tehnyt debyyttinsä Intian Super Leaguessa. Hänellä on seitsemän peliä Kerala Blastersissa.

Pelaajat ovat SJK:ssa noin kuukauden verran, he asuvat Seinäjoella ja harjoittelevat yhdessä SJK:n akatemian joukkueissa ja palaavat takaisin seuraansa kokemusta rikkaampana.

Yhteys Kerala Blastersin ja SJK:n välillä on herroissa Anssi Latvala ja David James. Latvala, joka on itse entinen seinäjokinen jalkapalloilija ja aktiivinen SJK:n tukija, tapasi sattumalta entisen Englannin maajoukkuemaalivahti David Jamesin Englannin Liverpoolissa.

Kaksikko ystävystyi ja yhteydenpito on jatkunut tuon jälkeen. David James päätyi tammikuussa 2018 Kerala Blastersin päävalmentajaksi ja sitä kautta syntyi ehdotus yhteistyömahdollisuudesta ja nuorten pelaajien Prasanthin ja Lokenin vierailusta. Mahdollisesti tulevaisuudessa SJK:n nuoria pelaajia pääsisi vastaavasti hakemaan kokemuksia Intian Super Leaguen jättiseuran riveissä.

– Kerala Blasters FC pitää näitä nuoria pelaajia suuressa arvossa seuran tulevaisuuden kannalta ja minun sekä Anssi Latvalan ystävyys mahdollisti Prasanthille ja Lokenille mahdollisuuden työskennellä nuoressa, mutta kyvykkäässä seurassa kuten SJK on, kertoo David James SJK:n mediatiimille.

– Intian jalkapallo on suuressa kasvussa ja tämä yhteistyö SJK:n ja Kerala Blastersin välillä antaa mahdollisuuden molempien seurojen pelaajille sekä toimijoille hakea kokemuksia seurojen erilaisista työskentely-ympäristöistä. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta jos seuran intohimona on tarjota pelaajille tällaisiä mahdollisuuksia, näyttää tulevaisuus loistavalta, päättää James.

– Meille on seurana tärkeää pitää yllä kansainvälisiä suhteita eripuolille maailmaa. Kuten tästäkin tarinasta voi päätellä, on maailma lopulta aika pieni ja yllättäviä kontakteja voi syntyä kun on itse aktiivinen. Kerala Blasters on seura, jolla on miljoonia seuraajia. Jo pelkästään se medianäkyvyys mitä seuralla on Aasiassa, voi tuoda täysin uusia kontakteja meille seurana ja jalkapallomaailmassa, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.