Onko Alexei Eremenko Seniorin asema uhattuna SJK:ssa? – ”Pallit heiluneet ihan tarpeeksi”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK antoi potkut Tommi Kautoselle vain kahdeksan pelatun ottelun jälkeen, kun joukkueen pistepotti näytti surullista seitsemää pistettä. Kautosen paikalle palkattiin Alexei Eremenko Senior, jonka alaisuudessa joukkueen kurssi ei ole kääntynyt. Eremenkon aikana SJK on kerännyt viisi pistettä kuudesta ottelusta, joten tahti ei ole juuri alkukautta kummempi.

SJK:ssa on totuttu parin viime kauden aikana äkillisiin potkuihin, mutta nyt se on ohitse, ainakin mikäli yli 300 Veikkausliiga-ottelua pelannutta Magnus Bahnea on uskominen.

– Siihen en jaksa uskoa, että Eremenko kenkää saisi. Kyllä siellä on nyt pallit heiluneet ihan tarpeeksi.

– Seura on löytänyt mielestäni hommaan nyt oikean miehen, eikä se vaihtamalla parane, maalivahtilegenda arvioi SuomiFutis-sivustolle.

Aktiivisesti Veikkausliigaa seuraava Bahne kertoo katselleensa surumielisenä SJK:n viimeaikaista toimintaa monine valmentajapotkuineen.

– Organisaation nousu Suomen huipulle oli hieno juttu, ja siitä on pitänyt nostaa hattua. Nyt tärkeintä seuralle on kuitenkin se, mitä pelin sisällä tapahtuu. Peli pitää saada paljon stabiilimmaksi, jotta joukkue voi saada tuloksia. Kauden alla varmasti kaikki odottivat, että joukkue taistelee mitaleista.

SJK:n miehistö on pullollaan alisuorittajia, ja yksi heistä on Bahnen entinen pelikaveri Vahid Hambo. Bahne todisti FC Interissä keväällä 2015, kuinka nuori hyökkääjä nosti itsensä kaikkien jalkapalloa seuraavien huulille.

– Hän oli niin pitkään poissa nyt parina viime kautena loukkaantumisten vuoksi, että se vireen löytäminen ottaa varmasti aikansa. Tiedän sen itsekin loukkaantumisia läpikäyneenä pelaajana.

– Silloin, kun hän lähti meiltä, hän oli todella kuuma peruna. Vahid on poikkeuksellisen taidokas pelaaja, jonka tavoitteet ovat varmasti vielä ulkomailla. Uskon, että hän pääsee vielä sinne, koska on suhteellisen nuori.

– Kyllä hän on välillä väläytellyt sitä samaa räväkkyyttä ja tekniikkaa, joka häneltä löytyy, Bahne sanoo.

Hambo pääsee metsästämään kauden toista osumaansa, kun SJK isännöi tiistaina Tampereen Ilvestä.

Nykyään Audeja työkseen myyvä Bahne ennakoi vähämaalista ottelua.

– Ilves on hyvä joukkue puolustamaan ja Jarkko Wiss on saanut joukkueen pelin tiiviiksi. Maalissa vanha tuttu (Mika) Hilander on tärkeässä roolissa ja ohjaa peliä hyvin. Uskon, että jompi kumpi voittaa tämän pelin 1-0.

Jesse Happonen