PS Kemin entinen maalivahti naureskelee joukkueen vaihtuvuutta: ”Ihan käsittämättömän suuri”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Maalivahti Daniel Kollar oli nostamassa PS Kemiä Veikkausliigaan kaudella 2015. Honka-kasvatin Kemi-reissu jäi vain yhden kauden mittaiseksi, mutta hänelle jäi ajasta lämpimät muistot.

– Kemi oli noussut Ykköseen ja me nousimme sitten liigaan vastoin kaikkia odotuksia. Se oli ihan nappikausi ja meillä oli silloin naurettavan hyvä joukkue. Siinä oli kiva pelata, Kollar kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kemiläisten rosterissa ei ole tänä päivänä enää ainuttakaan Kollarin kanssa samaan aikaan pelannutta pelaajaa, joka kertoo kaiken oleellisen joukkueen vaihtuvuudesta.

– Juttelin tästä jo viime vuonna Haka-pelaaja Juho Saarisen kanssa, kun vierailimme Gnistanin kanssa Valkeakoskella. Naureskelimme kuinka vaihtuvuus on ollut ihan käsittämättömän suuri. Joka vuosi joukkue täytyy koota uudestaan kasaan, ja vasta lähellä kauden alkua. Yhteinen sävel on siinä ajassa vaikea löytää, Kollar tietää.

– Enemmän sillä vaihtuvuudella on negatiivisia vaikutuksia peliin kuin positiivisia.
Fanikulttuurin kannalta ei ole kaikkein otollisinta, että joka kausi katsomon eteen tulee täysin uusi joukkue. Tunneside ei synny niin helpolla esimerkiksi vasta maaliskuussa mukaan tuleviin ulkomaalaisiin.

Suuntaa on pyritty muuttamaan hiljalleen.

– Meri-Lapin alueen omia poikia on yritetty ottaa nyt mukaan joukkueeseen, jotta seuraan tulisi sitä yhteisöllisyyttä. Se on hyvä asia, sillä meillä ei ollu avauksessa silloin yhtään kemiläistä. Koko joukkueessa taisi olla vain kaksi.

– Kemistä on aina tullut kuitenkin tosi kovia pelaajia, joten jotain siellä tehdään oikein junioripuolella, Kollar arvioi.

Veikkausliigasta on pelattu tällä kaudella jo yli kolmannes ja Kemillä on kasassa vasta kahdeksan pistettä.

– Yleensä he ovat aloittaneet kauden hyvin. Nytkin näytti hyvältä, kun he voittivat SJK:n, mutta sen jälkeen ei ole lähtenyt.

– Vielä ei ole kuitenkaan hätää, koska eroa on vasta 4 pistettä SJK:hon ja IFK Mariehamniin.

Kemin seuraava haaste onkin juuri SJK, kun seinäjokiset saapuvat lauantaina vierailulle.

– Veikkaan ottelusta tasapeliä. Kemi on hyvä kotona, ja SJK:lla on pitkä ajomatka.

SJK:ssa on nähty viimeisen parin kauden aikana melkoista valmentajarulettia, joka ei ole voinut olla vaikuttamatta joukkueen peliesityksiin. Nyt päävalmentajana työskentelee meritoitunut Aleksei Eremenko Senior. 24-vuotiaan Kollarin omalla uralla valmentaja on vaihtunut kolmesti kesken kauden.

– Siinä kestää aina oma aikansa, että ideat juurtuu. Eremenkolla on kuitenkin selkeä pelitapa, joten hän saa varmasti ajan kanssa pelin kulkemaan tuolla miehistöllä.

Pelaajien nimilistasta SJK:n menestys ei ainakaan jää kiinni.

– Heidän pitäisi olla siinä HJK:n ja KuPS:n takana jo puhtaasti pelaajamateriaalinsa puolesta. Heilläkin on kyllä ollut paljon loukkaantumisia.

Loukkaantumiset vaikuttavat henkisesti koko joukkueeseen. Kollar muistaa uransa varrelta nopeasti yhden loukkaantumisen, joka lamaannutti koko joukkueen.

– Se oli kauden 2014 alussa Hongassa pelatessani, kun kolmannessa sarjapelissä Jussi Vasara loukkasi polvensa MYPAa vastaan. Meillä oli nuori joukkue ja hän oli joukkueemme kapteeni ja ”liideri” esimerkillään koko jengille. Se oli kova pala. Se vaikutti pelaamiseemme heti.

Jesse Happonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!