Ruotsin laituri Jimmy Durmaz joutui rajun rasistisen häriköinnin ja uhkailun kohteeksi tappiollisen Saksa-ottelun jälkeen. MM-joukkueen kanta näihin reaktioihin ei jää epäselväksi.

Örebrossa syntynyt, nykyisin Ranskan Ligue 1:n Toulousea edustava pelaaja luki SVT Sportin kameroiden edessä oman viestinsä, joka päättyi joukkueen yhteisiin terveisiin häriköille. Ne kuuluivat ytimekkäästi: Fuck rasism.

SVT Sport

@SVTSport
Den svenske landslagsspelaren Jimmy Durmaz, uppbackad av sitt landslag, talade till pressen om stoltheten att bära den svenska landslagströjan. #swe #worldcup #twittboll @JimmyDurmaz21 @SwedenTeam

Durmaz sanoo ymmärtävänsä, että on ammattijalkapalloilijana alituisen kritiikin kohteena. Nyt kuullut tappouhkaukset, perheen uhkailut ja rasistiset haukkumanimitykset ovat kuitenkin täysin hyväksymättömiä.

– Olen ruotsalainen, ja kannan maajoukkueen paitaa suurella ylpeydellä. Samalla haluan kiittää niitä kaikkia suurenmoisia ihmisiä, jotka levittävät iloa. Se lämmittää meitä. Seisomme yhtenä rintamana, olemme Ruotsi.