TOP 5: MM-kisojen läpimurtopelaajat – näiltä nuorilta odotetaan Venäjällä suuria

© Kuva: Getty Images

MM-kisat ovat yksinkertaisesti isoin mahdollinen näyttämö jalkapallossa. Jokainen joukkue on valinnut maansa 23 parasta pelaajaa kisaamaan lajin suurimmasta kunniasta ja näyttämään taitojaan maailmanlaajuiselle yleisölle.

SuomiFutis on listannut viisi nuorta pelaajaa, joiden odotamme nousevan Venäjän kisojen myötä isomman yleisön tietoisuuteen.

5. Aleksandr Golovin, Venäjä (TsSKA Moskova)

Venäjällä on asetettu suuret odotukset Golovinin harteille. Kuva: Getty Images

Kisaisännältä ei odoteta suuria MM-kisoissa. Venäjän on useissa ennakoissa epäilty jäävän lohkovaiheeseen, mutta Golovinin kaltainen pelaaja jää mieleen jo kolmen ottelun jälkeen.

Keskikentän eri rooleissa viihtyvä Golovin, 22, debytoi A-maajoukkueessa kolme vuotta sitten hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikalla, mutta hän on sittemmin esiintynyt Venäjän paidassa myös laiturina ja keskikentän pohjapelaajana.

Golovin ei jää kentällä huomaamatta. Futsal-taustainen TsSKA-taituri ohittaa mielellään vastustajia ja lähtee mukaan hyökkäyksiin, joihin hän on itse riistänyt pallon.

Hänestä on muodostunut Venäjällä fanien suursuosikki, mutta kisojen jälkeen Golovin saatetaan nähdä jo jonkin eurooppalaisen suurseuran riveissä.

4. Ismaïla Sarr, Senegal (Stade Rennais)

Pitkäkoipisella pikakiiturilla on ikää vasta 20 vuotta, mutta hän on pelannut 1,5 vuodessa jo 13 A-maaottelua.

Sarr muistuttaa tietyllä tavalla perinteistä laitahyökkääjää, joka suuntaa pallon kanssa kohti päätyrajaa ja yrittää löytää keskityksellä joukkuekaverinsa maalilta.

Vaikka hänen suurin valttikorttina on nopeus, löytyy Sarrin kikkavarastosta myös muutama näyttävä temppu.

Sarr pelasi viime kaudella Ligue 1:ssä 24 ottelua, joissa häntä rikottiin yhteensä 64 kertaa. Osumia ja maalisyöttöjä kertyi viisi molempia.

Hänen huhuttiin hylänneen viime kesänä Barcelonan tarjous, koska hän koki, että saa Stade Rennais’n paidassa paremmin minuutteja. Jääkö Ranskan visiitti kuitenkin vain kauden mittaiseksi?

3. Achraf Hakimi, Marokko (Real Madrid)

Liian hyvä penkille? Kuva: Getty Images

Espanjan La Ligaa seuraaville 19-vuotias Hakimi saattaa olla jo tuttu nimi. Zinédine Zidane nosti hänet viime kesänä Real Madridin ykkösmiehistöön, ja otteluita kertyi debyyttikaudella kunnioitettavat 17 kappaletta.

Real Madridissa hän on toiminut lähinnä tuuraajana Dani Carvajalille ja Nacholle, mutta Marokon maajoukkueen avauksessa hän vakiinnutti paikkansa MM-karsintojen aikana.

Oikeajalkaista Hakimia on käytetty maajoukkueessa enimmäkseen vasemman pakin paikalla, mutta se ei ole estänyt häntä nousemasta ahnaasti hyökkäyksiin mukaan.

Hakimi on Madridissa loistavassa oppimisympäristössä, suurtähtien keskellä, mutta hänen lahjansa menevät hukkaan vaihtopenkillä ja Realin kakkosjoukkueessa.

2. Rodrigo Bentancur, Uruguay (Juventus)

Bentancur pelaa yksinkertaista ja kaunista jalkapalloa. Kuva: Getty Images

Kisojen aikana 21 vuotta täyttävä Bentancur on kovassa, kovassa nosteessa.

Hän voitti kaksi Argentiinan mestaruutta Boca Juniorsin riveissä ja sai unelmasiirtonsa Juventukseen, jossa hän pääsi heti ensimmäisellä kaudellaan juhlimaan Serie A:n ja Italian cupin mestaruutta.

Vaikka taistelu torinolaisseuran keskikentän paikoista on armotonta, esiintyi Bentancur päättyneellä kaudella 27 ottelussa Juventuksen paidassa.

Bentancurin pelityylissä on periksiantamattomuutta, mutta myös rauhallisuutta. Hän ei kaihda kaksinkamppailuja tai vaikeita syöttöjä.

1. Hirving Lozano, Meksiko (PSV Eindhoven)

Lennokasta menoa on luvassa myös MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Lozano, 22, on jo syrjäyttämässä Meksikon maajoukkueen monivuotisia vakionimiä avauksesta.

Hän siirtyi viime kesänä kotimaansa Pachucasta Hollantiin PSV:hen. Ensimmäisen Euroopan kauden saldo? 19 osumaa ja 11 maalisyöttöä.

Parhaimmillaan pallo pysyy kuin liimattuna Lozanon mukana. Jos häntä vastaan tekee aloitteen, painelee Lozano suotuisammalta puolelta ohi. Jos hänelle antaa liikaa siimaa, peli on jo menetetty.

Lozano käy pelin edetessä entistä vaarallisemaksi. Hän saattaa imeä lähelleen useammankin puolustajan, mikä vapauttaa tilaa pelikavereille.

Nopeita jalkoja palvelee myös nopea pää. Vaikka Lozanolla on kyky ohittaa puolustajia ja hakea omia ratkaisuja, hän malttaa myös luopua pallosta oikealla hetkellä.