Syksyllä 2016 uransa lopettanut Jukka Lehtovaara pelasi kaksi viimeistä kauttaan FC Interin miehistössä, vaikka pelasi sitä ennen mittavan uran paikalliskilpailija Turun Palloseuran organisaatiossa.

Kolme kertaa Veikkausliigan parhaaksi valittu maalivahti on ollut tuttu näky Veritas Stadionin katsomossa tälläkin kaudella. Interin otteita Lehtovaara on seurannut hieman kummastunein silmin.

– Vuosi on ollut sekava. Paljon on ehtinyt tapahtua. Koskaan ei voi tietää, mitä tulevan pitää, kertoi Lehtovaara SuomiFutikselle.

– Onko missään kohtaa löydetty sitä optimiavausta? Etenkin puolustuspäässä tämä vaihtuvuus on ollut rajua. Niillä kausilla, kun saimme joukkueiden kanssa urallani menestystä, puolustuksen aloitusnelikko oli aina sementoitunut.

Ex-maalivahti korostaa yhteispelin toimivan paljon paremmin, kun vierellä on tutut naamat.

– Pelaaminen on paljon helpompaa, kun osaat lukea ja reagoida toisten tekemisiin. Tiedät mitä puolustuskaverisi tekevät. Se ei onnistu, jos pelaajat ympärillä koko ajan vaihtuvat.

Inter voitti keväällä Suomen Cupin, jolla se varmisti paikkansa ensi kauden europeleihin. Joukkueen esityksistä on puuttunut tuon jälkeen rahtusen paloa, kun mitalisijatkin ovat karanneet. Lehtovaaran mukaan peleissä on silti panoksena pelaajien työpaikat.

– Monen pelaajan pitäisi miettiä sitä omaa jatkoaan. Siellä on sopimuksia katkolla. Kautta on niin paljon vielä jäljellä, että se Suomen Cupin voitto pitäisi jo unohtaa, ja alkaa kilpailemaan siitä omasta ensi kauden pelipaikasta.

Lehtovaaran mukaan nyky-Interillä ei olisi asiaa pelata europeleissä.

– Puolustuksen permamentti pitää löytää jo talvella hyvissä ajoin, ja roolien ja pelitavan pitää olla selkeitä.

Inter sai ryhmäänsä yhden kirittäjän lisää, kun PS Kemin kapteeni Julian Guevara solmi seuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen yhden vuoden optiolla.

– Viime vuonna hän oli hyvä, mutta ei hän ole nyt mikään sateentekijä. En oikein ymmärrä, mikä tämänkin hankinnan ajatus oli?

– Tässä kohtaa olisi ollut järkevää hankkia pelaaja, josta on iloa moneksi vuodeksi, eikä vain loppukaudeksi. Mahdollisesti tuonkin paikan olisi voinut täyttää oma nuorempi junnu. Interillä on hyviä pelaajia monille pelipaikoille, mutta en ole nähnyt sitä tasapainoa, turkulainen pohtii keskikenttäpelaajan hankintaa.

Guevaran kanssa samaa pelipaikkaa pelannut Ivan Sesar jätti seuran vähän aikaa sitten. Lehtovaaran mukaan menetys ei ollut kovin kummoinen.

– Cupissa hän näytti ihan hyvältä, mutta kun sarjapelit alkoi, odotin häneltä enemmän. Häneltä olisi pitänyt nähdä paljon rohkeampia ratkaisuja pallollisena.

Lauantaina Inter kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon, joka on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Alla on kuitenkin todella vaikea kausi.

– Siinä kohtaavat kaksi joukkuetta, joista on todella paha tietää ennakkoon yhtään mitään.

– Silloin kun (Aleksei) Eremenko Senior valmensi Jaroa, vastus oli aina todella inhottava. He pelasivat todella hyvin joukkueena. Jos sitä mietti, niin uskon SJK:n vahvistuvan ajan myötä.

– Henkinen paine SJK:ssa on aivan jäätävä parin viime kauden sekoilun vuoksi. Kaikki odottivat joukkueen kuitenkin olevan kolmen joukossa. Urheilu on siitä hienoa, että muutama voitto voi kääntää täysin kelkan kulkua, Lehtovaara ennakoi.

FC Inter – SJK lauantaina 14.7 Veritas Stadionilla kello 19:00. Voit seurata ottelua suorana Ruudusta.