Hiipunut huippulupaus valitsi uudeksi seurakseen AC Milanin

© Kuva: Getty Images

Espanjalaista jalkapalloa seuraavat ihmiset muistavat varmasti parin vuoden takaa, Barcelonan organisaatiossa pelanneen, Alen Halilovićin.

Halilović, 22, oli kaikkien suurseurojen huulilla. Kroatialaistaituri on yhä kotimaansa pääsarjan nuorin maalintekijä ja A-maajoukkueen nuorin debytantti.

Barcelona kiinnitti Halilovićin riveihinsä viisivuotisella sopimuksella keväällä 2014. Katalonialaisseuran kannattajat olivat innoissaan hentorakenteisesta keskikenttäpelaajasta, joka eteni mielellään pallon kanssa kymmeniä metrejä harhauttaen matkalla vastustajia huvikseen, kuten Barcelonan pitkäaikainen ykköstähti Lionel Messi.

Halilović vietti kuitenkin valtaosan ajastaan Barcelonassa seuran kakkosjoukkueessa ja esiintyi Blaugranan edustusmiehistössä vain kerran. Hän keräsi kauden verran pääsarjakokemusta Sporting Gijónin paidassa, mutta Barcelona päätyi myymään hänet saksalaiseen HSV:hen. Sopimukseen sisällytettiin 10 miljoonan euron takaisinosto-optio, jota ei käytetty.

Hampurissa sairastupa ja vaihtopenkki tulivat kuitenkin Halilovićille tutummaksi kuin vastuu viheriöllä, ja hänet lainattiin jo seuraavassa siirtoikkunassa La Ligan Las Palmasiin 18 kuukauden sopimuksella. Las Palmasilla oli mahdollisuus hankkia kroatialaisnuorukainen omakseen tänä kesänä, mutta diiliä Espanjaan ei syntynyt.

Nyt Halilović on valinnut uudeksi seurakseen Italian Serie A:n nukkuvan jätin AC Milan. Milanolaisseura kertoo verkkosivuillaan, että Halilović on allekirjoittanut sen kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

Halilović on viimeksi pelannut Kroatian A-maajoukkueessa toukokuussa 2016 ystävyysottelussa. Joko on aika nousta takaisin parrasvaloihin?

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!