HJK eteni jatkoon Mestarien liigan karsinnassa kaatamalla vakuuttavasti färsaarelaisen Vikingurin lukemin 3-1.

Helsinkiläiset pääsivät jo alussa karkuun, kun brasilialaishyökkääjä Klauss osui 22 sekunnin pelin jälkeen. Yhdeksän minuutin kohdalla lukemat olivat jo 2-0, kun Evans Mensah lisäsi isäntien johtoa.

Kun vajaat 20 minuuttia oli pelikellossa Moshtagh Yaghoubi leikkasi rangaistusalueella sisäänpäin ja ampui pallon vasemella jalallaan vastustamattomasti Vikingurin maaliin.

Färsaarelaiset saivat pientä lohtua vain hetkeä myöhemmin, kun HJK-toppari Hannu Patronen hölmöili. Patronen yritti pudottaa rinnalla pallon omalle maalivahdille, mutta se putosi suoraan Vikingurin hyökkääjälle Gunnar Vatnhamarille. Mies ei avopaikasta erehtynyt vaan kavensi loppulukemiksi 3-1.

Toisella jaksolla Klaussilla oli paikka tehdä illan toinen osuma rangaistuspotkusta, mutta vieraiden maalia vartioinut Elias Rasmussen nappasi vedon alakulmasta.

HJK jatkaa näin ollen Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 5-2, missä se kohtaa valkovenäläisen Bate Borisovin.