Ilves suuren haasteen edessä europeleissä – ”Itäblokin joukkueet ovat aina tosi vaikeita”

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Ilves kohtaa Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella torstaina bulgarialaisen Slavia Sofian. Ilves aloittaa kaksiosaisen mittelön kotipelillä sijaiskentällä Helsingin Telia 5G Areenalla, koska Tammelan resurssit eivät riitä Uefan otteluihin ja Ratinan stadion on varattu nuorten yleisurheilun MM-kisoille.

Ilvestä ja Tampere Unitedia aikoinaan menestyksekkäästi valmentanut Ari Hjelm on harmissaan tilanteesta.

– Se ei tätä asiaa paranna. Kyllä kotipeli Ilvekselle tarkoittaa Tammelaa, jossa pelataan kuuman yleisön edessä. Kyllä kansainväliset pelit ovat se suola, joten harmi, että ne täytyy pelata muualla, Hjelm toteaa harmissaan SuomiFutis-sivustolle, mutta ymmärtäen tilanteen.

Lukuisiin europeleihin Tampere Unitedin johdattanut Hjelm tietää, että Ilveksen vastus ei ole helpoimmasta päästä.

– Aina Itäblokin joukkueet ovat tosi vaikeita. He tekevät tosi paljon töitä ja heidän pelillinen tasonsa on korkea. Heillä on usein myös hyvä kuri joukkuepelille.

– Ehkä joku toisen maalainen olisi sopinut paremmin. Kyllä sillä arpaonnella on vähän merkitystä, vaikka kaikki pitää toki voittaa, jos mielii jatkoon, tamperelainen pyörittelee.

Ottelu pelataan keinonurmella, josta Ilves voi hyötyä.

– He (Sofia) eivät ole pelanneet varmaan niin paljoa keinonurmella, joka voi olla pienoinen etu.

– Ekassa pelissä tämä homma ei ratkea missään nimessä. Se on kahden pelin tulos, joka merkkaa. Ilves ei saisi päästää nyt vierasmaalia, sillä se on todella arvokas.

Jos Hjelm saisi valita, aloittaako vieraissa vai kotona…

– Halusin itse aina aloittaa ensin vieraissa. Toisessa pelissä olisi hyvä olla tutulla kotikentällä, kun se homma oikeasti ratkaistaan.

– Vieraspelit noihin maihin ovat niin hemmetin kuumia pelejä. Kaikki on siellä kuumaa ja paine kattilassa on kova. Siellä ei pelin ulkopuolisissa asioissa välttämättä mikään toimi, Hjelm tietää kokemustensa puolesta.

Viasat ja Viaplay näyttävät illan kaikki suomalaisjoukkueiden Eurooppa-liigan ottelut, jotka alkavat kello 19. Ilves-Sofia nähdään Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.