Italia nappasi voiton U19-kisojen avausottelussa – Suomi tuhlaili

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kärsi 0–1-tappion Italialle EM-kotikisojen avausottelussaan.

Italia teki ottelun voittomaalin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. AS Romaa edustava Nicolo Zaniolo karkasi Suomen puolustukselta ja laittoi pallon varmasti Suomen maalia vartioineen Rasmus Leislahden selän taakse.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomella oli muutamakin huippupaikka karata johtoon ennen Italian maalia.

Ajaxin Saku Ylätupa karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus suuntautui päin Alessandro Plizzaria. Ylätupa pääsi toistamiseenkin yrittämään maalintekoa, mutta laukaus lähietäisyydeltä nousi yli Plizzarin vartioiman maaliin.

Toisella jaksolla Suomi hallitsi pelitapahtumia selvästi. Aivan huippupaikat olivat vähissä muutamaa erikoistilannetta lukuun ottamatta. Suomen paras paikka siunaantui toisellakin jaksolla kenties Saku Ylätuvalle, joka pääsi noin tunnin kohdalla nokikkain Plizzarin kanssa. Italialaisveskari veti kuitenkin pidemmän korren. Ottelun lisäajalla vahvasti Suomen keskikentällä esiintynyt Jaakko Oksanen ampui tulisesti yli 30 metristä, mutta Plizzari oli jälleen vahvempi.

Suomi ei hallinnasta huolimatta maalia saanut, joten italialaiset nappasivat voiton.

Lohkossa pelattiin tänään aiemmin toinen ottelu, jossa Portugali kaatoi Norjan 3–1.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!