Kun SJK päätti kaudella 2015 Veikkausliigassa kuusi edellistä mestaruutta voittaneen HJK:n valtakauden, tuikki yhtenä seinäjokisten joukkueen timanteista nuori brasilialainen Allan. Tuolloin 18-vuotias Allan oli tehnyt edelliskesänä sopimuksen Liverpoolin kanssa, ja syyskuussa hänet lainattiin SJK:n tueksi Veikkausliigan loppusuoralle.

Kahdeksassa SJK:ssa pelaamassaan ottelussa Allan teki kaksi maalia ja syötti neljä osumaa. Liverpoolkin huomioi tuolloin Allanin voittaman suomenmestaruuden (lue lisää).

Vaikka pesti SJK:ssa jäikin lyhyeksi, on Allanin matka ollut sen jälkeenkin kiehtova ja seurajoukkuekokoelma komeaa luettavaa. EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiön vuoksi Allan ei ole vieläkään saanut työlupaa Isoon-Britanniaan, joten miestä on kierrätetty lainalla edelleenkin.

Ensin Allan pelasi belgialaisessa Sint-Truidenissa, sitten Hertha Berlinissä ja viime kaudella kyproslaisessa Apollon Limassolissa. Maalintekoon Allan ei ole muissa osoitteissaan pystynyt, mutta peliminuutteja on tullut verrattain mukavasti.

Siitä, että Jürgen Kloppin ja Liverpoolin luottamus Allaniin ei horju byrokratiaongelmienkaan takia kertoo paljon se, että Allan ja Liverpool allekirjoittivat keskiviikkona uuden jatkosopimuksen. Sopimuksen pituutta ei Liverpoolin kotisivuilla kerrota, mutta sen sijaan miehen uusi lainaseura tiedotteessa paljastetaan.

[readmore from=Rodriguez-de-Souza-Allan]

Allanin matka jatkuu seuraavaksi Lukas Hradeckyn edelliseen seuraan Eintracht Frankfurtiin, eli edessä on paluu Saksan Bundesliigaan. Tällä kertaa Allan pääsee pelaamaan myös Eurooppa-liigan otteluita, sillä Saksan Cupin voittajana Eintracht pääsee mukaan suoraan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Eintracht Frankfurt

@Eintracht
Neuzugang! Allan Souza bleibt der Eintracht erhalten. Der Probespieler vom @LFC wird für ein Jahr ausgeliehen 😀✌️
#SGE

21-vuotias Allan oli viettänyt ennen lainasopimuksen solmimista pari viikkoa Eintracht Frankfurtin testissä.

– Jürgen Kloppilla ja Liverpoolilla on hänen suhteensa korkeat odotukset, ja siksi annamme hänelle mieluusti tilaisuuden osoittaa meillä taitonsa. Urheilullisesti ja inhimillisesti on Allan päässyt nyt jo ryhmään hyvin sisään, saksalaisseuran urheilutoimenjohtaja Bruno Hübner toteaa.

Lähde: Transfermarkt